Nämä kengät haluan

Muun muassa laadukkaat nahkakengät saattavat kestää käytössä vuosikymmeniä, kunhan noista muistaa täytyy huolta. Paikallaan seisominen onkin kuin seisoisi tasapainolaudalla. Kenkäkauppa tarjoaa sinulle kengät jokaiseen makuun, stailiin sekä tilaisuuteen. Töissä pukua käyttävät hukkuvat helposti tasaisen tummaan massaan.

Täytyy muistaa, että ihmisen jalka pystyy laskeutua esimerkiksi raskauden myötä eivätkä vanhat kengät enää sovi. 30-luvulla synteettiset materiaalit mahdollistivat moderneja malleja. Kenkien mallisto on kasvanut niin niin että malleja löytyy minkä vuodenajalle erilaisiin olosuhteisiin. Nykysellään he voikin löytyä kenen tahansa jalasta julkkiksesta tavikseen. Kenkien käyttö pystyy jelppii selkä-, lonkka- ja jalkaterävaivoissa.

Ja nykyään ne on tilattu! Aika taviksethan noi on, vain ei niiden tarvitse tuon kummemmat mielestäni ollakaan. Lapsille onkin tärkeä hommata laadukkaita, oikeankokoisia kenkiä, sillä siten pyritään ehkäistä myöhemmät jalkaongelmat.

Jos saappaat tuntuvat liian naisellisilta, kandee tutkia bootsivalikoimaa. Naurettavaa eikö? En tiedä miksi ajattelen näin? No mikä tapauksessa 37 kengät lähtivät tilaukseen nykyään. Skechers-kaupan myyjä antoi hänelle 25 prosenttia alennusta, kun kuuli mihin tarkoitukseen kengät ja sukat saapuvat. Vahvemmilla lihaksilla on pienempi vammautumisriski, erityisesti nilkan alueella.

Esimerkiksi Converse valmistaa myöskin lasten tennareita sekä Vans mukavia kangastossuja. Kuomiokosken Kuoma-jalkineet sekä Emu ja Ugg Australian saappaat ovatkin perinteisiä vaihtoehtoja. Siitä huolimatta erittäin terävät päät tuottavat tuskaa ja vaikeuksia kävellä, ruttaavat poloiset varpaat – lisäksi teräväkärkiset kengät tuppaavat menevän aina helposti muodista. Lämmitetyn alustan taikka patterin lähelle noita ei kannata jättää, että moinen altistaa nahkan kuivumiselle.

Mitkä kengät? Kangaskengät vai Sandaalit?

Riippuen tästä, mihin nämä keskenään päätyvät ratkaistaan korvataanko kenkien hinta, taikka korjataanko kengät vaiko eikö tehdä mitään. Ihannetilanteessa uusi pari onkin jalassa vähän kiristävä. Värikkäät ja helppohoitoiset Crocs-sandaalit sekä Havaianas-varvastossut on löytäneet tiensä myös lasten sydämiin.

Kengät

On totta, että ei kenkiä voikin sovittaa ennen ostopäätöksen tekoa. Varsinkin aloittelevan ostajan onkin viisainta pitäytyä suurilla sekä tunnetuilla sivustoilla. Myyjä voi helpottaa oikeanlaisen kengän valitsemisessa. Suosittelen vastaavantyyppistä eksperimenttiä ihan jokaiselle, jonka on joutunut pettymään kenkäostoksilla! Hiljattain tekemäni kenkäpostauksen kommenttiosiossa nousi pintaan varsin kiinnostava keskustelu kenkä- sekä nahkateollisuuden eettisistä sekä ekologisista kysymyksistä.

Kenkien hinta onkin toimituskuluista huolimatta vahvasti edullisempi; silloin tällöin toimituskuluja ei peritä suinkaan. Kenkien koot ilmoitetaan kengännumeroilla. Yleispätevänä sääntönä voisi sanoa, jotta normaalipituiset ja pitkät naiset esittelevät parhaimmilta pyöreäkärkisissä taikka kulmikkaissa kengissä, mutta saavat lyhyet kanssasisaret näyttämään pönöttäviltä.