Laihdutus sekä laihduttaminen

Otetaan alkuun käsittelyyn termi energiatasapaino. Nopeasti laihtuminen pystyy varsin monilta, vain pysyminen uusissa mitoissa onkin monin verroin hankalampaa. Aloita kiinnittämällä huomiota jota syöt. Opettele uusi taito, aloita uusi harrastus, tutustu uusiin ihmisiin, tee pitkän tähtäimen suunnitelmia. Varsinkin viimeisten (ylimääräisten) rasvakilojen kanssa täytyy muistaa se, jotta elimistösi mielestä he eivät ole lainkaan ylimääräisiä vaan päinvastoin hyvinkin tarpeellisia esimerkiksi

Laihtuminen auttaa vaatetuksessa, lisää liikunnan iloa ja nostaa itsetuntoa. Näistä menetelmistä joutuu silloin nykyään osata valita itselleen sopivin/sopivimmat, minkä kautta laihdutusprojektiinsa lähtee. Vesi on laihduttajan juoma. Minä en kenenkään toisen. Toiselle luopuminen herkuista on helpompaa kuten toiselle sekä liikunta vaikuttaa mielekkäämmältä kuin toiselle, vain samoilla keinoilla jokainen tämän kropan rakentaa.

Itse tuijottaisin ihannepainoa miettiessäni ennemminkin painoindeksin alarajaa. Kuten Denise Linn sanoo: “Sielu rakastaa totuutta.” Väitän, että 3. Onko elämässä jokainen kurjaa ja ikävää, taikka voisiko arjessa olla myös valon pilkahduksia? Onnellisia sekä hyvinvoivia ihmisiä tutkittaessa löytyy pieniä juttuja, mistä olemme iloisia. Valkean vehnäjauhon korvaan aina luomuvehnällä, ohrajauhoilla vai speltjauhoilla sekä sokerin tilalle mieluummin hunajaa sekä tietysti rasvat kasvispohjaisia.

Laihdutus on hankala prosessi

Eli toki ruokavaliota joutuu muuttaa. Vedenjuonti on erittäin tärkeää, vaan sen tarkoitus vanhentuu laihduttaessa. Perusrunko ruokalistallani on ruisleipä kuitua minimissään 9%), juustot ( rasvaprosentti korkeintaan 17%), rasvaton maito, rasvattomat viilit, jukurtit ja piimät, myslit ja puurot. Älä ylläty, jahka huomaat kuinka ongelmitta aikaa loppujen lopuksi järjestyy, jahka vaan jaksat pysyä tiukkana.

Se ei merkitse montaa tonnia kuukaudessa, vaan sitä että on ruokaa, vaatteet ja katto pään päällä. Laihduttaminen onkin lukuisten suomalaisten yhteinen haave ja projekti. Lasi kandee katsoa puoliksi täynnä puolityhjän sijasta. Niiden glykemiaindeksi sekä -kuorma ovat suurimmat.

Nopea laihdutus

Jos tavoittelet kahtakymmentäviittä, leikkaa 250.

Unohda laihdutus

Usein parhaat tulokset saavutetaan yllättävän lyhyellä vaivalla sekä ylitreenaaminen johtaa monesti vain ylikuntoon tällöin kroppa ei suostu kehittymään enää laisinkaan. Seitsemässä viikossa hurjat 21 kiloa painostaan karistanut Pia sai jakson aikana Jennin jo kertaalleen turhautumaan, vaan loppupunnituksessa väri käsitettiin olevan toinen.

Opettele sanomaan ei. Ongelmaahan tässä ei olisi, jos suomalaiset osaisivat ottaa tämän “informaation” sellaisena kuten on, täten viihteenä. Vältä sokeria, nopeita hiilihydraatteja ja eineksiä. Tiedät liian vähän terveellisistä elämäntavoista ja luulet, jotta laihdutus onkin mahdollista vain hirvittävän tuskan sekä kieltäymyksen avustuksella ja sen takia keksit tekosyitä olla muuttamatta elämäntapojaan terveellisemmiksi.

Pidä sitä myös käsilaukussa sikäli saat haukata sitä myöskin kaupungilla jahka tekevät aivot ostaa nameja. On tärkeää huolehtia riittävästä hiilihydraattien saannista ja juuri täysjyvätuotteet on tässäpä erittäin hyvä esimerkki, Metsäniemi kommentoi.

Laihdutus keinot

Liikunta onkin kiinteytymisen kannalta ensisijaisen tärkeää. Päivällisellä jotakin hiilaria myös niin että jaksaa illalla harrastaa ja joku iltapala että jaksaa nukkua. Toisaalta lihavista aikuisista ainoastaan joka kymmenes on ollut lapsena ylipainoinen. Terveydelle haitallisinta on vyötärölle kertyvä rasva.

Proteiinit säilyttävät kylläisyyden tunteen pidempään verrattuna esim. hiilihydraattiin. Laihduttamisen onnistumisessa tärkein tekijä onkin motivaatio ja joista tämä syntyy. Kuitenkin monet ylipainoiset uskottelevat niin lähipiirilleen kuten itselleen, että ne eivät pystyy laihduttaa taikka ainakaan laihtua, kuitenkin miten kovasti tätä haluaisivat. Aineenvaihdunnalla on taipumus hakeutua tasapainotilaan, missä sähkönkulutus vakiintuu, vain se tapahtuu vasta useamman 12kk kuluttua.

Laihdutus

Meillä suomalaisilla onkin ylipainoa yhteensä 15 miljoonaa kiloa. Paradoksi on, niin että jahka syöminen on laillista, ruokaa sekä herkkuja ei enää välttämättä hotkitakaan himoon hillittömästi. Toisen ryhmän piti pudottaa 1,5 kg viikossa sekä muun ryhmän 0,5 kg. Laihduttaessa myös liikutaan lisää, tällöin hikoillessa menetetään nesteitä.

Kaikki riippuu siitä, joihin kiinnitämme huomiota, Palssa toteaa. Jos laihtumisella tarkoitetaan nimenomaan rasvan määrän vähenemistä kehossa, vanha sanonta “vaaka ei valehtele” ei pakosti pidä paikkaansa. Ikuisen laihduttajan perustapa onkin enimmäkseen kontrolloida sekä pihdata aamun ja aamupäivän syömistä.

Liikunta on tärkeä määrä laihduttamista sekä painonhallintaa. Hitaasti kitkutteleva saa lihasmassan säästymään ja röökata vähitellen rasvaa. Mikäli ruokavaliossa ei ole päivittäin 6 dl nestemäisiä maitovalmisteita + pari viipale juustoa eikä montaa kertaa viikossa kalaa, onkin yksinkertaisinta ottaa kalkki sekä D-vitamiini purkista.

Moni ei edes ymmärrä jota aineenvaihdunta tarkoittaa, vain sana kalskahtaa hienolta.

Laihdutus on hankala tapahtuma

Kalorivajeen luominen onkin sinällään kovin yksinkertaista. Lihakset kuluttavat kaloreita myöskin levossa, eli laihduttajilla varsin tärkeää onkin dieetin kuluessa saada säilytettyä olemassa oleva lihasmassa ja tämä pykee parhaiten oikeanlaisella harjoittelulla sekä proteiinien tasaisella ja riittävällä saamisella. Seuraa tietenkin myös pudotettuja kiloja.

Muistathan toisin sanoen jättää kommentteja artikkeleihin, jos löydät niissä parannettavaa vai kehuttavaa. Hassua että niinä viikkona kun olen kiireinen enkä ajattele syömisiäni, paino laskee sekä oikeastaan 😀 Ihmisen aivot on hämärä sekä painon kanssa kamppailevien täytyisi jotenkin enemmän hakea hyötyä esim. Miehillä seuranta toimii reippaan viikkotasolla, naisilla kuukausiseuranta antaa monesti paremmat tulokset (johtuen mm.

Sopivan energiavajeen (kalorivajeen) seuraaminen onkin lähestulkoon mahdotonta ilman tarkkaa ja helppokäyttöistä ruokaja liikuntapäiväkirjaa, mitkä ohjelmastamme löytyvät. Lasi kannattaa nähdä puoliksi täynnä puolityhjän sijaan. Jos onkin runsaasti ylipainoa ei oo hyvä aloittaa aerobicilla, mutta nilkat ja polvet joutuvat siinä liian kovalle koetukselle.

Myös laihduttajalle proteiinit on jopa elintärkeitä, jos aiotaan jälkeen tavoitteeseen. Muutoksen myötä yllätyin usein. Myös muita uusia ruokahalun säätäjiä onkin löydetty. Kaikki putoava paino ei toisin sanoen oo rasvaa. Laaja ruotsalainen SBU:n (Statens Beredning för medicinsk Utvärdering, (www.sbu.se ) tekemä lihavuustutkimus vuodelta 2002 osoittaa, jotta pitkäaikainen painonpudotus toteutuu parhaiten niillä, mitkä liikkuvat säännöllisesti ja saavat alkuvaiheessa pudotettua painoa reilusti VLCD-laihdutustuotteiden vaikutuksesta yhdessä valmennuksen sekä seurannan kanssa.

Kun simulaattori vaikka löytyy verkosta, annoin uteliaisuuttani algoritmin räknätä, paljonko minun pitäisi pienentää energiansaantiani, jospa ha­luaisin pudottaa viisi kiloa kolmen 12kk kuluessa. Noin 2–2,5 tunnin jälkeen aamiaisesta sekä lounaasta käy ottaa välipala.

Kevin Hall moittii peukalosääntöä liian yksinkertaiseksi, siinä tämä olettaa, että elimistö käyttää kaloreita vakiomäärän. Nyt jonka kymmenes 9 -18-vuotias suomalainen lapsi onkin lihava. Positiivinen sekä hyväksyvä asenne elämään ratkaisevat. silloin kun ihminen oppii syömään heidän mukaisesti, kilotkin alkavat lopulta karista.

Nopea laihdutus

Säännöllisillä ruoka-ajoilla, tavallisella kotiruoalla ja liikunnalla pääsee jo pitkälle, sekä tupakoinnin lopettaminen pystyy ilman ylimääräisiä kiloja. Ohjelma sallii sinulle vapauden päättää itsekin jota syöt! Huomaat muutamassa päivässä jota kandee syödä enemmän sekä mitä vähemmän.

Ja sehän onkin aivan totta. Jos tahdot laihtua terveyden takia sekä elinvoiman lisäämiseksi, yritä listata mahdollisimman monta konkreettista asiaa, joita uskot laihduttamisen tuovan sinulle — kuten esimerkiksi: “pystyn juoksemaan sekä hyppimään sikäli paljon/lujaa kuten tahdon, nukun paremmin, reiteni eivät hinkkaa yhteen, pystyn solmimaan helposti kengännauhani, tulen helpommin raskaaksi, olenkin pirteämpi, voin paremmin ja olen terveempi, elän pidempään.

Helppo laihdutus

Paino jatkoi putoamistaan ja olo parani jatkuvasti. “Kun tämä kerran toimii Jennifer Anistonilla niin kyllä tän täytyy toimia minullakin!” Tähän päättömyyteen pitää tulla loppu! Kirjoitan tässä sekä parissa seuraavassa kirjoituksessa laihdutuksen tärkeimmistä periaatteista ja kulmakivistä sekä avaan hieman tätä “mustaa laatikkoa”.

Lounaalla syön korkeintaan yhden perunan, leipää en ota kuin keittojen kanssa yhden palan. Laihdutus ei tee sinua (pysyvästi) onnelliseksi eikä puolisoasi rakastavammaksi, työpaikkaasi kiinnostavammaksi eikä rahatilannetta paremmaksi.

Kehitys onkin ollu käsittämätöntä. Käytä “testivaatteita” eli joko vanhoja taikka liian toiveikkuuden vallassa ostettuja uusia liian pieniä vaatteita. Jos voit jonkun toisen laihduttamaan yhtaikaa kanssasi, aina parempi. Puhumattakaan, jos nauttii edellä mainittujen lisäksi vielä kerroshampurilaisen ranskalaisilla tai pizzan koska ei oo syönyt tänään mitään! Onnea! Eipä monesti pääse tapaamaan henkeä, minkä omaa sikäli merkittävästi informaatiota sekä taitoa, jotta pykee koostamaan itselleen täysin rasvattoman ruokavalion! Mikäli sellaisen onnistuisikin joku toteuttamaan, tämä kostautuisi äkkiä, siinä henkilö tarvitsee rasvaa.

Vastaavasti painoindeksin alarajalla olevan henkilön rasvaprosentti voi olla merkittävästi korkeampi kuten muutamaa kiloa painavamman. sokeria sekä tärkkelystä ja etenkin nopeita hiilihydraatteja joten sokeria sekä valkoista jauhoja sisällään pitäviä tuotteita ellet tee fyysisesti raskasta työtä vai treenaa kuin huippu-urheilija. Mutta ruuan määrää ei tarvitse.

Laihdutus keinot

Periaatteessa kyllä, mutta jälleen kerran helpommin puhuttu kuin tehty. Pitäkää hauskaa! Mielenkiintoinen tapaus! Ihminen, minkä ei ikinä syö mitään ja kuitenkin näyttää voivan kovin suorastaan niin kovin, jotta painon kanssa onkin vaikeuksia. Jos ei ole tahdo pudottaa painoa, ei kai silloinkaan tartte huolehtia siitä, joka on siihen hyötysuhteeltaan paras liikuntakeino.

Samoin ulkopuolelta tulevat laihdutusvaatimukset eivät pakosti voi pitämään motivaatiota yllä kovinkaan kauaa. Verensokerin nousu ylös saa elimistön erittämään insuliinia.