Sähkötupakka – Sähköinen rööki

Syy sille kohtalolle, miksi onkin näin sähkötupakka onkin sikäli tehokas lopettamisen väline, on varmasti tämä: Sähkötupakka muistuttaa tupakkaa, vaikuttaa kurkussa jopa vastaavalta kuten rööki sekä mahdollistaa nikotiinin käytön. Tyypillinen akun kapasiteetti onkin 300-400 mAh, vain myöskin 800-900 mAh akkuja on paljon saatavilla juurikin esimerkiksi Eräs teoriani on, jotta nesteessä käytetty mauste, mulla mentholi, ei täsyin höyrysty vain palaa. Onko tosiaankin sikäli, niin että sähkötupakka onkin valtiovallan täten lainsäätäjien ja terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuin perinteinen tupakointi? Vai voisiko kyse olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia kuitenkin vuositasolla.

Ajankohtaisessa kakkosessa oli asiaa sähkötupakasta hiljattain. Samaa ainetta käytetään laajalti esim. kosmetiikan valmistuksessa ja kyseessä on melko laajasti tutkittu ainesosa. sähkötupakkatuotteita markkinoivat tahot esittävät, jotta sähkötupakka onkin tehokas apuväline tupakoinnin lopettamiseen. Hyvä tekniikka polttamiseen onkin kohtuullisen pitkä mutta ainakin tasainen imaisu.

Englannin kieliset termit ovat atomizer (koteloitu lämmitysvastus), cartridge (pumpulia sisältävä säiliö, mihin nestemmäinen aine onkin imeytetty, liitetään höyrystimeen niin, niin että pumpuli koskettaa vastusta) sekä tank täten säiliö. Apteekit joutuivat hiljattain tunnustamaan sen tosi asian joka usea jo tiesivät, täten apteekin nikotiini korvaushoidot eivät oo niin tehokkaita kuten jota heidän onkin annettu ymmärtää olevan.

Onko sähkötupakka turvallinen?

Nikotiinineste on hieman enemmän siirappimaista kuten vesi, eli tämä ei imeydy täysin yhtä voimakkaasti paperiinkaan. Sähkötupakan päässä onkin pieni LED-valo jonka syttyy palamaan joka kerta sisäänhengittäessä kessua. Mikäli mausteisuuden osa pienenee sekoitettaessa, tukkii tämä olemassaolevan informaation mukaan hitaammin höyrystintä. Sähkötupakan esiaste suunniteltiin jo vuonna 1963, tällöin Herbert A. Ne ovatkin todennäköisesti kauempana tähtäimellä väliinputoajia, mutta säädettävän jännitteen akkurungot ovat halventuneet jo niin paljon, niin että heitä on järkevämpi käyttää.
Sähkötupakasta kuuluu imaista pidempiä ja rauhallisempia henkosia kuten tavallisesta syöpäkääryleistä vain muuten käyttäminen on aivan samanlaista. Normaaliin tapaan patteri vähenee käytön yhteydessä, vaan yleistä käyttöikää akulle onkin ikävä määrittää. 2-4 sekuntia tuntuu monesti olevan aivan hyvä aika. Vaihdoin sähkötupakkaan kolme vuotta silloin ja mutta tiellä olen pysynyt.

Tupakkamallista riippuen tupakassa on joko manuaalinen tai automaattinen käynnistyminen. Vaikka lisätutkimuksia sähkötupakan terveydellisistä vaikutuksista tarvitaan, sähkötupakointi onkin vähemmän haitallista kuten tavallinen tupakointi, kirjoittaa University of California:n sekä Boston University School of Medicine:n laatima tutkimus.

Sähkötupakka hyväksi terveydelle

DSE-901 ja DSE-801 jotka olivat aikoinaan hyvinkin suosittuja peruslaitteita mutta vieläkään ominaisuudet eivät enää riitä kilpailemaan uusien tuotteiden kanssa. Isot tupakkayhtiöt ovat jo lähteneet mukaan sähkötupakan valmistukseen.

Sähkötupakka – Elektroninen savuke

Nicorette ja Nicotinell todella agressiivisesti sekä näkyvästi mainostavat. Minulle on tultu eräässä ravintolassa kertomaan, niin että muutoin voisit käyttää sähkötupakkaa, vaan se saattaisi aiheuttaa kysymyksiä toisissa asiakkaissa. Jotkin myyjät sallivat myöskin tälle ajalle toimintatakuun. Sähkötupakka / www.sähkötupakka.eu/sahkotupakka-netissa / kaupataan melkein aina aloituspaketteina. Monet ovatkin myös lopettaneet tupakoinnin sekä päässeet nikotiinista eroon käyttämällä nikotiinittomia cartomizereita sähkötupakassaan, tällöin jäljelle tosiaan tipu pelkkä tapa.

Netistä onkin silti täysin laillista tilata sähkötupakoita ja nikotiinia sisällään pitäviä cartomizereita ETA-alueen sisältä tietyin rajoituksin. Tuotteen voimakkuus onkin tärkeä homma, vaan aivan yhtä tärkeää on laitteen aromi ja mistä keksintö on tuotettu. Lavatubeen sopivat 18650 standardiakut sekä niille sopivat akkurungot vailla jännitteensäätöä ovat jopa saman hintaisia, täten Lavatubessa jännitteen säätö onkin lähes ilmainen ominaisuus.

Miksi uutiset julkaisevat ainoastaan sähkötupakasta huonoja uutisia? Esimerkiksi kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa saat kehoosi aineita mitkä on potentiaalisesti huomattavasti haitallisempia terveydellesi kuten e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Yhtiö sai ensimmäisen kansainvälisen patentin tuotteelle vuonna 2007. Palopäällikön mukaisesti uhri käsitettiin olevan käyttäny sähkötupakkaa apuna kessusta vieroittautumisessa. Toisessa kanteessa käsiteltiin Pohjois-Rhine-Westphalian terveysministeriön 16.12.2011 julkaisemaa lehdistötiedotetta, jossa varoitettiin kauppiaita myymästä nikotiinia sisältäviä nesteitä rangaistuksen uhalla, ellei niitä oo lääkehyväksytty.

Sähkötupakka kysymykset

Led-valo näyttää että atomisoija onkin aktiivinen, eli että tupakka on käytössä. Valviran ylitarkastaja Reetta Honkasen mukaan höyry voi pitää sisällään eri sorttisia kemikaaleja.  Sähkötupakka onkin oikeastaan melko moderni homma, täten siitä saa reippaan kehitettyä keskustelua baareissa, kahviloissa tai kaduilla. Sähkötupakka on terveellisempi sekä edullisempi vaihtoehto perinteiselle savukkeelle. Helsingin Sanomat uutisoi sähkötupakan suosion kasvamisesta perjantaina.

Jotkut sähkötupakkamallit jäljittelevät ulkomuodoltaan totaalisen perinteistä röökiä sekä noita on ikävä kuvitella miksikään muuksi. Hän keksi teknisen ratkaisun, jolla nikotiinipitoinen aine (nikotiinin, propyleenin sekä glykolin sekoitus) saatiin höyrystymään ja sitä avulla nikotiinia keuhkojen vaikutuksesta verenkiertoon. Sähkötupakka on reippaan yksinkertainen sähköinen laite.

Sähkötupakka verkosta

Mikäli kärsivällisyytesi riittää tutkimaan vaihtoehtoja huolella sekä olet vakuuttunut jotta tupakoinnin tahdot lopettaa niin kalliimman modin ostaminen ensimmäiseksi laitteeksi ei ole pakosti huono idea. Suomessa sähkötupakan huimia hyviä puolia kansanterveydelle ei ole nykyään huomattu ja sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei oo vielä saatu kotimaassa kenellekään lupaa.

Budien hinta onkin onneksi melko alhainen. Kannattaa kysellä kuitenkin keskustelualueeltamme lisätietoja. Sähkötupakan kuumeneva lohko elikkä höyrystin onkin enimmäkseen heikoin lenkki, näille luvataan n. Syöjäsolujen aiheuttaja saattoi olla nikotiinihöyryn sisältämä glyseriini.

Sähkötupakka netistä

Mitään yleistä käyttöikää ei pystyy kuitenkaan puhua. Näissä on mukana normaalisti kaksi kokonaista sähkötupakkaa. E-nesteen säiliö eli patruuna käy aloituspakkauksen mukana yleensä valmiiksi täytettynä, vain kun E-neste patruunan pidä sisällään käy vähiin tai päättyy täsyin joutuu teidän täyttää tämä uudelleen. Kaksi 600 mAh normaaliakkua kestivät elossa muutaman n. 30 päivää, ehkä lähes tän puoli vuotta, minkä on puolet tästä, mikä näiden laskennallisesti olisi pitänyt kestää.

Sähkötupakka sekä tupakoinnin lopettaminen

eli saat tosiaan käyttää laitetta pidä sisällään eli ei tarvitse kulkea ulos räntäsateeseen! Noi laitteet on nykyään kaiken lisäksi melko edullisia eikä sisältökään paljon maksa.