Sähkötupakka vapaa informaatio

Sähkötupakka on saapunut jäädäkseen, toivottavasti myös päättäjillä onkin viisautta katsoa tässäpä jutussa isot mahdollisuudet. Sähkötupakan toinen osa on ampulli, jota sanotaan myös ampulliksi tai säiliöksi. Sähkötupakka sammuu heti kun lopetat imemisen ja käynnistyy enimmäkseen ilmanpaineen (imu) tai äänen vaikutuksesta.

Sähkötupakka – Elektroninen tupanki

Düsseldorfin hallinto-oikeus käsitettiin olevan kantajan puolella sekä hylkäsi lääkeluokitteluvaatimuksen ja korkein hallinto oikeus vahvisti tän päätöksen. Sähkötupakka on kuin tupakka, vain tupakoituasi et karista tästä tuhkaa ja tumppaa sitä tuhkakuppiin, vaan laitat tämän laukkuun taikka povitaskuun. Tupakanpolton saattaa lopettaa monella tavoin, joku saattaa lopettamaan ilman mitään apukeinoja, saat jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla vai kokeilla vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix).

Totuutta toki on se, niin että sähkötupakan höyry pitää sisällään monilla ihmisillä nikotiinia, mutta totta onkin myöskin sekin, niin että samalla tästä puuttuu tuhannet myrkky-yhdistelmät, jotka tavallisista savukkeista löytyy. Nestepatruunasta tulee poistaa suojapussi sekä kuminen korkki, joka päästä patruuna tulee laittaa höyrystäjään siten, jotta höyrystäjään käy se pää, josta korkki poistettiin.

Sähkötupakkaa

Sähkötupakka www.sähkötupakka.eu/sahkotupakka-ostos-saitit on vaikka vieläkään todella moderni tuote eikä tän tehoa tupakoinnin lopettamisen apuvälineenä ole oikeastaan tieteellisesti todennettu. Moni entinen tupakoija on silti kokenut sähkötupakan paremmaksi kuten muut nikotiinin korvaushoitotuotteet. Työterveyslaitos ja THL on reippaan selkeälinjaisesti esittäneet näkemyksensä sähkötupakan mahdollisesta haitallisuudesta sekä on lähtökohtaisesti tämän käyttämisen rajoittamisen kannalla.

Sähkötupakka

Esimerkiksi uusiseelantilaisen Aucklandin yliopiston tuoreesta tutkimuksesta käy toteen, niin että sähkötupakka vapauttaa yhtä tehokkaasti tupakoinnin lopettamisessa kuin nikotiinilaastari. 70%VG / 30%PG taikka oikeastaan 30%VG / 70%PG eli yhtä tärkeää onkin kiinnittää huomiota seoksen suhteeseen kuten nikotiinivahvuuden tarkkailuun ja maun valintaan. Olisiko päättäjien aika ottaa pää pois pensaasta sekä tehdä asialle jotain? Sähkötupakoinnin kustannukset on käyttäjälleen pienemmät kuten vanhanaikaisen tupakoinnin, eli käyttäjille tulee myöskin rahallista säästöä vaihtaessaan sähkötupakkaan.

Sähkötupakkaa

Tutkimuksia löytyy vaikka miten jo pelkästään EU:n alueelta mutta valvira ei jostain kumman syystä tahdo ottaa huomioon he muutama tutkimusta jotka ovatkin epätoivoisesti keskittyneet negatiivisten tulosten hankkimiseen. Nikotiinia sisältävää sähkötupakkaa voit tilata ETA-alueelta Suomeen 100% laillisesti. Gilbert keksi savuttoman, tupakattoman savukkeen.

Sähkötupakka sekä kessuttelun lopettaminen

Itse olenkin käyttänyt sähkötupakkaa sisätiloissa kohta 12kk verran vailla minkäänlaisia haju- tai värjääntymishaittoja. Sisäänhengityksessä siitä erittyy nikotiinia ja aromikasta vesihöyryä, minkä saa aikaan saman nautinnollisen tuntuman kuten tavallinen rööki.

Sähkötupakka

Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, täten tämä ei tämän lisäksi savua. Mikäli jälleen haluat jotain persoonallisempaa niin valintasi on e-sikari (DSE-701, Joye301, RN-4062…) vai e-piippu (DSE-601, KR-608, Joye307…). Tässä koko sähkötupakan toiminnallisuus yksinkertaisuudessaan. Käytännössä markkinointi -ja mainontakielto tarkoittaa sitä, niin että sähkötupakkaa ei saa mainostaa lehdessä, radiossa, televisiossa, internetissä taikka missään muussakaan mediassa.

Sähkötupakkaa

Helmikuussa 2011 Tulli otti haltuun sähkötupakkatilauksen, minkä johti Suomen ensimmäiseen sähkötupakkaoikeudenkäyntiin. Tietysti paperia kannattaa täytyy alla mihin nikotiinimehut pääsevät valumaan. Tupakanpolton saattaa lopettaa monella tavalla, joku voi lopettamaan vailla mitään apukeinoja, voit jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla taikka testata vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix). 10-20 euroa per 30ml, josta riittää monesti jopa kuukausiksi nestettä.

Sähkötupakka vaaraksi keuhkoille

Ongelma on nykyään sama kuten piikkihuumeiden käyttäjillä, silti korvaushoidossa voi samaa tavaraa niin ’nousut’ jäävät saamatta. Eli mitään sekunnin mittaisia rykäisyjä ei kannata ottaa. Sähkötupakan keksi vuonna 2003 kiinalainen Hon Lik, minkä perusti keksintönsä ympärille yrityksen ja alkoi valmistamaan tätä uutta korviketta röökille. Omalla kohdallani ainut toimiva keino käsitettiin olevan sähkötupakka, tosin mitään lääkekuuria en ees lähtenyt kokeilemaan toisten kokemuksia luettuani.

On puhuttu mm. Jotkut sähkötupakkamallit jäljittelevät ulkonäöltään totaalisen perinteistä tupakkaa ja näitä on ikävä kuvitella miksikään muuksi. Jos kerran tupakointi kustantaa valtiolle joten meille veronmaksajille vuosittain yli miljardin, sikäli miten saattaa olla sähkötupakka saa suoran tuomion? Sähkötupakkaan ei oo ketkään ikinä kuollut ja sähkötupakan vaikutuksesta usea ihminen onkin pystynyt lopettamaan tupakan polton kerralla ja pysyvästi.

Nikotiiniton sähkötupakka

Sytytystä lukuunottamatta käytetään kuten klassista savuketta. Se on koko tuotteen toiminnallisuus noin yksinkertaistettuna, eivätkä tästä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää. Sähkötupakkatuotteiden rinnastaminen lääketuotteisiin olisi pakottanut nykyiset laitteiden myyjät raskaaseen luparuljanssiin. Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavoin kuin nuuskan kielto aikoinaan eli lisäämällä lakiin sitä koskeva säännös.

Sähkötupakka ilmainen tietolähde

Voit alottaa polttamisen milloin vaan sekä lopettaa sen jahka tahdot. Olisi kiva kun Valvira sekä muut virkamiehet ajattelisivat juttua kerrankin ihan maalaisjärjellä sekä tupakoitsijoiden oikeaa etua ajatellen. Tupakoimattoman maallikon korvaan sähkötupakka kuulostaa – tutkimustulosten puuttumisesta huolimatta – niin sanotulta pienimmältä pahalta. Valoa ei sentään kannata pitää ehdottomana ostokriteerinä, sillä alentuneen jännitteen voikin ongelmitta huomata pienentyneestä höyryn sekä maun määrästä.

Meillä on kotimaassa ollu periaatekanta, että emme mielellämme haluaisi markkinoille isompi määrä nikotiinituotteita nykyisten myös. Taksiliiton mukaisesti sähkötupakan käyttö näköisversioi paljon tupakointia, minkä tähden tän salliminen taksissa voisi tuottaa pelkoa toisissa asiakkaissa ja taksin kuljettajissa.

Vaikka kotimaassa ei saa kaupata sähkötupakkaan nikotiinipatruunoita, noita saa helposti tilaamalla ulkomailta. Sähkötupakka on ainoa lopettamisväline, jonka hoitaa myöskin tupakoinnin aiheuttamaa psyykkistä riippuvuutta. silloin kun cartomizer on asennettu ja koko vekotin kasassa voit aloitta käytön. Kun litium-akun jännite laskee alle 3,4 voltin, estää akun elektroniikka jännitteen annon elikkä sitä alhaisemmaksi jännite ei koskaan laske.

Kiinassa 2004 kehitetty sähkötupakka raivaa tietään maailmanlaajuisilla markkinoilla. Mikäli jälleen haluat jotakin persoonallisempaa niin valintasi onkin e-sikari (DSE-701, Joye301, RN-4062…) tai e-piippu (DSE-601, KR-608, Joye307…). Joissakin malleissa onkin myös värillinen led-valo, minkä saa laitteen näyttämään palavalta savukkeelta. Sähkötupakkatuotteet ovatkin laadukkaita, kestäviä sekä hintatasoltaan kohtuullisia.

Lisäksi suosittelen ostamaan kaupasta minkä on suomeksi mutta noista kaupoista voi melkein aina myös suomenkielistä hyötyä tarvitaessa sähkötupakan käyttöön, ja lähes aina myös mahdolliset huolto ja takuu asiat pyritään hoitaa suomeksi. Vahvat nikotiiniliuokset rinnastetaan reseptilääkkeisiin sekä miedot nikotiiniliuokset itsehoitolääkkeisiin. isältä pojalle eikä ylläpitokulutkaan ole suuret.
Sähkötupakan käyttö emuloi merkittävästi normaalin tupakan käyttöä. isäksi sähkötupakka onkin iisi sujauttaa taskuun, toisin kuten perinteinen tupakka minkä käy kevyesti tumpattua maahan. Sähkötupakka myydään melkein aina jonkinlaisena aloituspakettina joka messissä tulee laturi, monia akkuja ja höyrystäjiä ja pari testiampulli.

Poistaako sähkötupakka klassisen kessun?

Joka toinen tupakoitsia kuolee savukkeiden aiheuttamiin sairauksiin.

Sähkötupakka jopa 80% halvempi

Käytössä sähkötupakka käy lähes 80%:a halvemmaksi kuten perinteinen tupakka (laskettu niin, että tupakoija tupakoida askin päivässä). Sähkötupakkaa voi käyttää melkein joissa tahansa. Uudelle sähköröökaajalle on varmemmin tärkeää myöskin tämä, että laitetta on iisi käyttää, eikä tän käytön opetteluun tartte käyttää paljoa aikaa.

Tästä syystä olemme valinneet tuotevalikoimaamme tuotteita joiden käyttämisen oppii kaikki, ensimmäisen käyttökerran kuluttua. Tulee muistaa, että sähkötupakkaa tulee verrata joka kerta suoraan tavallinen tupakkaan sekä siihen nähden sähkötupakka ei oo vaarallinen! Sähkötupakka ei tietenkään oo tämän lisäksi terveellinen, ainoastaan sen sisältämä nikotiini onkin myrkky minkä aiheuttaa verenpainetta, ja riippuvuutta.

Tämä sama myrkky löytyy silti myöskin kessusta sekä tulee muistaa, jotta tupakassa onkin myös n. 3000 muuta myrkkyä mistä yli 200 tuottaa tutkitusti syöpää. Sähkötupakka onkin vaihtoehto tupakoinnille. Sen pääperiaate onkin tämä, jotta tupakoija pystyy täytyy röökin hyvät puolet vain päästä samalla eroon tupakoinnin aiheuttamista haitoista.

Sähkötupakka näköisversioi olemukseltaan hyvin paljon todellista tupakkaa – tämä toimii ainoastaan sähköllä. Tämän lisäksi valo ilmoittaa myöskin erilaisista toiminnoista, kuten ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja tän lataamisen edistymisestä. Akku antaa virtaa laitteelle, minkä menee suurelta osin atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa ampullia josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Sähkötupakka pitää sisällään elektroniikkaa

Sähkötupakka pitää sisällään vastaavaa elektroniikkaa kuin kaikki muutkin sähkölaitteet eikä nestemäistä materiaalia saisi valua mihinkään muualle kuten joihin tätä on tarkoitettu laitettavaksi. Näinpä vähänkään vuotavaa nestepatruunaa ei täytyisi tupakkaan asentaa vain vaihtaa suosiolla uusi. Olipa puhdistustapa mikä ainoastaan, homma kandee aloittaa pyyhkimällä vaikka talouspaperilla atomisaattorin ja akun väliset kierteet.

Itse rullailen paperista yhden kulman puikoksi sormien välissä joka kuluttua paperilla voi pyyhittyä myös sisäpintoja. Voimaa pyyhkimiseen ei kannata nimenomaan käyttää, vaan ennemmin jättää paperin kuitenkin hetkeksi paikalleen jolloin sille kohtalolle edes jää enemmän aikaa imuttaa liuosta itseensä. Nikotiinineste on vähän isompi määrä siirappimaista kuin vesi, täten tämä ei imeydy täysin yhtä vahvasti paperiinkaan.

Talouspaperia käytettäessä kandee kuitenkin varoa ettei paperista tosiaan tipu mitään pieniäkään paloja atomisaattorin sisään, mitkä voisivat haitata käyttöä. Helppo ja passiivinen puhdistustapa on irrottaa atomisaattori röökistä ja jättää tämä muutamaksi tunniksi akun puoleinen pää ylöspäin talouspaperin päälle. Ylimääräinen liuos valuu itsekseen atomisaattorista ulos esimerkiksi yön aikana.

Tapa ei oo kenties tämä tehokkain, vain onkin saletimmin avuksi ja ainakin parempi kuten ei mitään. Tämä puhdistus onkin niin helppo tehdä, jotta ei oo huonompi idea ottaa tavaksi vaikka jonka ilta jättää atomisaattori paperin päälle valumaan. Atomisaattorin voikin puhdistaa myös puhaltamalla varovasti akkupäästä sisään. Tällöin atomisaattorista tulee pihalle kaikki sinne jäänyt aine.

Tietysti paperia kannattaa pitää alla mihin nikotiinimehut pääsevät valumaan. Muutaman puhalluksen jälkeen on hyvä taputella atomisaattoria silti talouspaperia vasten, tämä tehostaa liuoksen valumista ulos. Itse suosin manuaalista, siinä kun saa vähän ”esilämmitettyä” kessua aikaisemmin imaisua. Myös automaattisella tämä pykee vaan koen itsekin sen helpommaksi nappikäytöllä.

Sähkötupakka kiinnostaa

Sähkötupakka ei pidä sisällään röökin tavoin tuhansia myrkyllisiä aineyhdisteitä.
Sähkötupakka ei sisällä savuketta, tupakka korvataan liuoksella jonka muutetaan höyryksi lämmittämällä.
Sähkötupakka ei tuota hajuhaittoja ympäristölle.
Sähkötupakka ei altista toisia passiiviselle tupakoinnille.

Sähkötupakka onkin tämän tovin ilmiö ja juttu. Sähkötupakka on suosittu silloin se on uusi ja jännittävä tapa polttaa “tupakkaa”. Ja kyllä varmemmin monet tupakoitsijat ovat kaivaneet kokeilla vaihtoehtoa, mikä onkin paljon edullisempi ja terveellisempi.

Sähkötupakka ei sisällä tupakan tavalla haitallisia aineita, mutta ei ole täysin tiedossa mitä kaikkea sähkötupakasta erittyy vesihöyryn messissä. Tosin sähkötupakkaa voikin tilata nikotiinilla höystettynä, tällöin tämä tietenkin addiktoi sillä joissa tupakkakin. Monet ovat päässeet tupakoinnista eroon sähkötupakan avustuksella. Kokemukset myöskin kertovat niin että useat korsteeneista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa. Tässäpä muutamia asiallisia vinkkejä sellaisille jotka yrittävät jälkeen kessusta eroon vain eivät halua muuttaa hyväksi koittuja tapoja elikkä rentouttavaa aamu tupruttelua, ruoka kessua vai silloinkaan minkään muunkaan ihanan tovin jälkeen nautittavaa keuhkoihin menevää ihanaa nikotiini pitoista ilmaa. Sähkötupakka onkin ratkaisu ongelmiisi, et tarvitse muuta kuten itsekin tuotteen mikä voi kätevästi ostaa netistä suoraan koti ovelle, silloin tarvitsee sähköä niin että saat ladata tuotteen akun ja toki tarvitset tän mitä höyrytellään sekä se onkin nimeltänsä e-neste.

 

Valvira ja sähkötupakka

Valvira tulkitsee sähkötupakan tupakan jäljitelmäksi, eli sähkötupakan markkinointi ja mainostaminen on kiellettyä. Käytännössä markkinointi -ja mainontakielto tarkoittaa tätä, niin että sähkötupakkaa ei voi mainostaa lehdessä, radiossa, televisiossa, netissä tai missään muussakaan mediassa. Verkkokaupoissa mainontakielto tarkoittaa sitä, jotta tuotetiedot, tuotekuvat sekä tuotekuvaukset on piilotettava. Asiakas voi halutessaan tilata maapostin läpi (sähköpostin avulla tilaaminen on kiellettyä) kauppiaalta katalogin verkkokaupan tuotevalikoimasta.
Sähkösavukkeista puhutaan monesti myös nimityksellä sähkötupakka, e-savuke taikka elektroninen savuke. Ilmiö on markkinoilla nykyään huomattavan nykyaikainen, mutta tämä on saavuttanut heti verrattain merkittävän suosion etenkin muiden kerholaisten keskuudessa. Tuotetta ei loppujen lopuksi mainosteta millään tavalla tupakoitsemisen vähentämiseen hyödyllisenä asiana, vain tämän terveydelliset vaikutukset normaaliin tupakkaan ovat silti huomattavia. Tupakoinnin lopettaminen on sähkötupakan ansiosta entistä helpompaa, siinä purkan ja laastareiden sijaan se ei poista varsinaista “polttamisen” nautintoa, vai sosiaalisia merkityksiä muiden kerholaisten keskuudessa.

Sähkötupakoita rakennetaan enimmäkseen kiinassa, ja myydään eteenpäin Amerikkalaisten yrityksien avustuksella. kotimaassa eräs sähkötupakoiden myyjä juuri nyt on greensmoke.fi, vaan sähkötupakat laitteina ovatkin nykyään melkoisen harmaalla alueella mitä lainsäädäntöön käy. Sähkötupakoiden käyttäminen onkin suomessa täysin laillista, kuten myös näiden tilaaminen ETA-alueelta, vaan jälleenmyyjien kannalta sähkötupakoiden markkinointi vaikuttaisi edelleen olevan hankalaa.
Toimiiko tämä todellisen savukkeen tavoin?

Kyllä sekä ei, vaan kokeilemalla niihin harvoin käy pettymäänkään. Sähkötupakka aiheuttaa sakeaa vesihöyryä, minkä osoittaa kovin merkittävästi normaalilta savulta, sisältämättä kuitenkaan ihmiselle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Sähkötupakan e-nestettä on mahdollista saada peinteisen savukkeen, mentholin, sikarin taikka piipun makuisena, mutta varsinaisen savukkeen tunnelman tämä vaikka lisätty nikotiini.

Sähkötupakka vaarat

Sähkötupakka ei sisällä vaarallisia aineita ja se tulee käyttäjälleen huomattavasti edullisemmaksi kuin klassinen savuke. sähkötupakkatta ei sytytetä, joten tämä ei tämän lisäksi aiheuta savua, tuhkaa taikka tumppeja. Se koostuvat kolmesta pääosasta, mitä ovatkin patteri, nestepatruuna sekä höyrystäjä. Akku antaa sähkösavukkele virtaa. Savukkeen pidä sisällään on pieni cartomizer, jonka pitää sisällään vettä, aromeita sekä nikotiinia. Kun imet sähkötupakkatta, nestepatruunan vesi höyrystyy ja muodostaa täyteläistä vesihöyryä, mikä mieltää tupakan savua.

Sähkötupakka saa aikaan todellisen polttamisen fiiliksen. Vaikka se onkin sähköinen härpäke, onkin se suunniteltu mahdollisimman kevyeksi. sähkötupakka emuloi ulkomuodoltaan sekä väriltään röökiä. Sen päässä onkin pieni LED-valo, mikä markkeeraa savukkeen tulipäätä. Valo syttyy aina jahka sähkötupakkatta imutetaan. Mikäli haluat kokeilla jotain aivan muuta, löytyy sähköistä kessua myöskin eri väreissä ja malleissa. Vai miltä kuulostaisi tyylikäs metallinen tai tyttömäisen pinkki sähkötupakka?

Sähkötupakan täyttönesteen ainoa myrkky on nikotiini, mikä onkin välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Nikotiini ei ole sittenkään todistetusti tappanut ketään. Se tottakai nostaa verenpainetta ja alentaa yleistä terveydentilaa mutta onkin höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään ja arsenikkiin. Voidaan toisin sanoen huoletta sanoa, jotta sähkötupakan haitat on vaan muutaman prosentin luokkaa normaaliin tupakointiin verrattuna.
Maailman terveysjärjestö WHO sekä Yhdysvaltain ruoka- sekä lääketurvallisuusvirasto FDA varoittavat sähkötupakoista, sillä näiden tehosta röökistä eroon pääsyssä ei ole tieteellistä näyttöä.

Pellaksen mielestä sähkötupakan nikotiiniliuokset joutuu voi valvonnan piiriin, jotta laitteen turvallinen käyttäminen olisi mahdollista.

– Tänään nikotiinipatruunoiden käyttäjä ottaa riskin, että markkinoilla onkin monen laatuisia tuotteita.
Sähkötupakka onkin laite mikä imitoi röökiä ja mikä tuella voit joutuu jokainen tupakoinnin plussa puolet vaan kuluttua irti lähes kaikista tupakoinnin aiheuttamista terveydellisistä riskeistä. Sähkötupakka näköisversioi muotoilultaan paljolti tupakkaa, ja tämän käyttäminen vaikuttaa sähkötupakasta riippuen savukkeiden, piipun vai sikarin polttolta, vaan se ei tuota samoja terveysriskejä kuten vanhanaikaiset Tupakka.