Sulkapallo on kotoisin Kauko-Idästä

Vanhan kuluneen gripin päälle pystyy kääriä uuden päällysteen. Miten palloja on hyvä säilyttää? Aitosulkaiset pallot säilyvät parhaimmin auringonvalolta suojattuna kosteassa sekä viileässä tilassa. Sulkapallo onkin kotoisin Kauko-Idästä ja siellä edelleenkin arvostettu ja laajalti harrastettu laji. Jänteiden kireys kilpapelaajilla vaihtelee näin 10 kilogrammasta huippupelaajien yleensä yli 15 kilogrammaan. Pallon nopeus testataan pelipaikalla lyömällä takarajan kohdalta täysivauhtinen yläviistoon suuntautuva lyönti.

Sulkapallossa on varmaan myös riskejä.

Tan Boon Heong onkin parinsa kanssa nelinpelin maailmanlistalla kuudentena. Tuo rikkinäinen mailasi korjattavaksi. Tyypillisesti asiaan vihkiytyneet Suomessa pelaavat hieman liian hitailla palloilla. Nopeus onkin merkittyväriä vastaavalla nauhalla muovipallon nupin yläosaan. Nautin onnistuneista sulkapallolyönneistä. Testimenetelmät ovat kehittyneet, ja mailojen rakenteissa on tapahtunut muutosta. Mailan varren päällysnauha joten ’grippi’ on kulutustavaraa.

Lajiharjoitteista on helppo tehdä fyysisesti vaativia. Nelinpelissä liikkuminen onkin vähäisempää, että pelaajat voivat täytyy kenttää paremmin hallussaan. Maailman nopeimman urheilulajin tittelistä onkin käyty vuosikymmeniä kamppailua, ja sulkapallo näyttää ottaneen muista niskalenkin. Mailaa kandee joutuu höllästi kädessä ja kuitenkin pyöritellä.

Vuosia kestäneessä seurannassa useat seurat on tulleet siihen tulokseen, että Master 1/2 tulee kaikista palloista edullisimmaksi parhaimman kestävyyden takia. kyynärpää kipeytyy. Vertailun vuoksi esim. Harrastajille sopivia mailoja voi noin 20-100 dollarin hintaan. Taitaa olla sikäli jotta jahka onkin hyvät toimivat jalat sekä hyvät kengät niin tuon mailan kanssa selviää joka kerta.

Kehittyminen vaatii myös lajin ulkopuolista yleis- ja lihaskuntotreeniä. Kyseessä käsitettiin olevan kaikkien aikojen kovin lyönti, sulkapallon vauhti oli 493 kilometriä tunnissa. Toinen tärkeä tapahtuma oli Barcelonan olympiakisat; sulkapallo käsitettiin olevan ensi kertaa virallisena lajina ja jo siinä oli messissä 2 suomalaista sulkapalloilijaa, Pontus Jäntti ja Robert Liljequist. Sulkapallo on mailapeli, mitä pelaa vastakkain 2 pelaajaa (kaksinpeli) vai 2 paria (nelinpeli).