Glucomannan kuidut

Glucomannan onkin toista maata. Se kuulemma laihduttaa tutkitusti. Alkukesällä 2012 levisi julkisuuteen pitkään odotettu tieto: EU:n elintarvikeviranomainen on vahvistanut glucomannan-kuitua koskevat terveysväittämät.

Sen päästä kun EU:n parlamentti hyväksyi tän, on glucomannan-kuitua saanut markkinoida kahdella tärkeällä terveysväittämällä. Ensinnäkin glucomannan-kuitu jelppii laihtumaan, kun glucomannan-kuitua sisältävä laihdutusvalmiste yhdistetään niukkanergiseen ruokavalioon.

Kyse ei siis oo mistään ihmevalmisteesta. Glucomannanin teho perustuu siihen, niin että kaloriton kuitu laajenee vatsassa tilavuudeltaan huomattavasti alkuperäistä laajemmaksi.

Kun laihduttaja nauttii glucomannan-kapselin puolisen tuntia ennen ateriaa, tuntee hän olonsa tavallista nopeammin kylläiseksi. Glucomannan-kuitu täyttää vatsaa, eivätkä laihduttaja sen takia ahmi ruokaa yhtä merkittävästi kuin ennen.

Glucomannanin teho on paras, jahka se yhdistetään vähäenergiseen dieettiin. Glucomannankaan ei tehoa, jospa täytät vatsasi sokerilla ja rasvalla. Toinen glucomannan-kuidun osalta hyväksytty terveysväite koskee kolesterolia: Glucomannan laskee haitallisen LDL-kolesterolin määrää.

Sen sijasta glucomannan ei vaikuta ns. hyvän HDL-kolesterolin määrään. Näiden kahden virallisesti hyväksytyn terveysväitteen myös tutkijat ovat esittäneet glucomannanilla olevan toisiakin hyötyjä. Sen on arveltu alentavan verenpainetta ja auttavan diabeteksessa.

Lisäksi glucomannan toisten kuitujen tavalla jelppii ummetukseen. Koska glucomannan lieventää laihtumista, on siitä epäsuorasti monenlaista apua terveydentilan paranemisen kannalta.

Comments are disabled