Sähkötupakka – Sähköinen rööki

Syy sille kohtalolle, miksi onkin näin sähkötupakka onkin sikäli tehokas lopettamisen väline, on varmasti tämä: Sähkötupakka muistuttaa tupakkaa, vaikuttaa kurkussa jopa vastaavalta kuten rööki sekä mahdollistaa nikotiinin käytön. Tyypillinen akun kapasiteetti onkin 300-400 mAh, vain myöskin 800-900 mAh akkuja on paljon saatavilla juurikin esimerkiksi Eräs teoriani on, jotta nesteessä käytetty mauste, mulla mentholi, ei täsyin höyrysty vain palaa. Onko tosiaankin sikäli, niin että sähkötupakka onkin valtiovallan täten lainsäätäjien ja terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuin perinteinen tupakointi? Vai voisiko kyse olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia kuitenkin vuositasolla.

Ajankohtaisessa kakkosessa oli asiaa sähkötupakasta hiljattain. Samaa ainetta käytetään laajalti esim. kosmetiikan valmistuksessa ja kyseessä on melko laajasti tutkittu ainesosa. sähkötupakkatuotteita markkinoivat tahot esittävät, jotta sähkötupakka onkin tehokas apuväline tupakoinnin lopettamiseen. Hyvä tekniikka polttamiseen onkin kohtuullisen pitkä mutta ainakin tasainen imaisu.

Englannin kieliset termit ovat atomizer (koteloitu lämmitysvastus), cartridge (pumpulia sisältävä säiliö, mihin nestemmäinen aine onkin imeytetty, liitetään höyrystimeen niin, niin että pumpuli koskettaa vastusta) sekä tank täten säiliö. Apteekit joutuivat hiljattain tunnustamaan sen tosi asian joka usea jo tiesivät, täten apteekin nikotiini korvaushoidot eivät oo niin tehokkaita kuten jota heidän onkin annettu ymmärtää olevan.

Onko sähkötupakka turvallinen?

Nikotiinineste on hieman enemmän siirappimaista kuten vesi, eli tämä ei imeydy täysin yhtä voimakkaasti paperiinkaan. Sähkötupakan päässä onkin pieni LED-valo jonka syttyy palamaan joka kerta sisäänhengittäessä kessua. Mikäli mausteisuuden osa pienenee sekoitettaessa, tukkii tämä olemassaolevan informaation mukaan hitaammin höyrystintä. Sähkötupakan esiaste suunniteltiin jo vuonna 1963, tällöin Herbert A. Ne ovatkin todennäköisesti kauempana tähtäimellä väliinputoajia, mutta säädettävän jännitteen akkurungot ovat halventuneet jo niin paljon, niin että heitä on järkevämpi käyttää.
Sähkötupakasta kuuluu imaista pidempiä ja rauhallisempia henkosia kuten tavallisesta syöpäkääryleistä vain muuten käyttäminen on aivan samanlaista. Normaaliin tapaan patteri vähenee käytön yhteydessä, vaan yleistä käyttöikää akulle onkin ikävä määrittää. 2-4 sekuntia tuntuu monesti olevan aivan hyvä aika. Vaihdoin sähkötupakkaan kolme vuotta silloin ja mutta tiellä olen pysynyt.

Tupakkamallista riippuen tupakassa on joko manuaalinen tai automaattinen käynnistyminen. Vaikka lisätutkimuksia sähkötupakan terveydellisistä vaikutuksista tarvitaan, sähkötupakointi onkin vähemmän haitallista kuten tavallinen tupakointi, kirjoittaa University of California:n sekä Boston University School of Medicine:n laatima tutkimus.

Onko sähkötupakka vaarallinen?

Sähkötupakan käyttö maksaisi näinollen päivässä 1.34€. Toinen muuttuja höyrystimessä onkin liuoksen tyyppi. Makuvaihtoehtoja perinteisen savukkeiden lisäksi ovat muun muassa suklaa, minttu, mansikka, vanilja sekä kahvi. Sähkötupakkatuotteita onkin erilaisia ja heidän osat ja toiminnallisuus voikin vähän erota toisistaan. Sähkötupakka toimii vain sähköllä eivätkä siinä pala mikään.

Samasta syystä sähkötupakan käyttäjä rinnastetaan tupakoitsijaan useissa muissakin julkisissa paikoissa. Helsinkiläinen Anssi Seppälä, 25, käsitettiin olevan röökannut kessua kymmenen vuotta aikaisemmin kuin kokeili sähkötupakkaa 2 kuukautta silloinkaan. Sähkötupakka onkin ratkaisu ongelmiisi, et tarvitse muuta kuten itse laitteen jonka pystyy kätevästi tilata netistä suoraan koti ovelle, sitten tarvitsee energiaa jotta voit ladata tuotteen akun ja toki tarvitset tän mitä höyrytellään ja tämä on nimeltänsä e-neste.

Törmäsin aivan hiljattain ensimmäiseen sähkötupakoitsijaan bussipysäkillä sekä käsitettiin olevan kyllä varsin positiivinen kokemus, ei mitään hajuhaittoja (melkein pikeminkin, henkilön kapselissaan oli mukana vähän miellyttävää aromia). Se jotta sähkötupakka käy apteekkiin tarjottavaksi on luullakseni vain ajan kyse.

Totta, FDA esim. hyväksyi propyleeniglykoli(PG)-höyryn sairaaloiden ilmanpuhdistukseen 1950 sekä kasviglykolin(VG) vasta 1959. Tutkimusta on kritisoitu liian suppeaksi ollakseen luotettava. Sähkötupakka onkin perinteiseen tupakkaan verrattuna terveellisempi vaihtoehto, mikä ei jätä suuhun pahaa makua, värjää hampaita tai jätä vaatteisiin ikävää hajua. Asiasta enempi kirjoitteli Molex Mäkinen täällä.
Sähkötupakka myydään jopa aina aloituspaketteina. Yhtään todellista savuketta en oo sen jälkeen savuttanut, Seppälä kertoo. Monet sähkötupakoijat eivät pidä höyryttelyä omaan lääkitsemisenä, vain ennemmin tupakoinnin korvikkeena, mikä vaikutuksesta vanhanaikaisen röyhyttelyn pystyy nitistää. NO? fysiikassahan tosiasia on, niin että vailla kosteusprosentti voi olla korkeintaan totaalisen. Ennen ostamista, toisista katsoa nettikauppalista sekä hyödynnä alennuskoodit.

Tank (säiliö) onkin itse asiassa lyhennys termistä tank atomizer.

Sähkötupakka kysymykset

Led-valo näyttää että atomisoija onkin aktiivinen, eli että tupakka on käytössä. Valviran ylitarkastaja Reetta Honkasen mukaan höyry voi pitää sisällään eri sorttisia kemikaaleja.  Sähkötupakka onkin oikeastaan melko moderni homma, täten siitä saa reippaan kehitettyä keskustelua baareissa, kahviloissa tai kaduilla. Sähkötupakka on terveellisempi sekä edullisempi vaihtoehto perinteiselle savukkeelle. Helsingin Sanomat uutisoi sähkötupakan suosion kasvamisesta perjantaina.

Jotkut sähkötupakkamallit jäljittelevät ulkomuodoltaan totaalisen perinteistä röökiä sekä noita on ikävä kuvitella miksikään muuksi. Hän keksi teknisen ratkaisun, jolla nikotiinipitoinen aine (nikotiinin, propyleenin sekä glykolin sekoitus) saatiin höyrystymään ja sitä avulla nikotiinia keuhkojen vaikutuksesta verenkiertoon. Sähkötupakka on reippaan yksinkertainen sähköinen laite.

Sähkötupakka verkosta

Mikäli kärsivällisyytesi riittää tutkimaan vaihtoehtoja huolella sekä olet vakuuttunut jotta tupakoinnin tahdot lopettaa niin kalliimman modin ostaminen ensimmäiseksi laitteeksi ei ole pakosti huono idea. Suomessa sähkötupakan huimia hyviä puolia kansanterveydelle ei ole nykyään huomattu ja sähkötupakan nikotiinia sisältävien ampullien myymiseen ei oo vielä saatu kotimaassa kenellekään lupaa.

Budien hinta onkin onneksi melko alhainen. Kannattaa kysellä kuitenkin keskustelualueeltamme lisätietoja. Sähkötupakan kuumeneva lohko elikkä höyrystin onkin enimmäkseen heikoin lenkki, näille luvataan n. Syöjäsolujen aiheuttaja saattoi olla nikotiinihöyryn sisältämä glyseriini.

Sähkötupakka netistä

Mitään yleistä käyttöikää ei pystyy kuitenkaan puhua. Näissä on mukana normaalisti kaksi kokonaista sähkötupakkaa. E-nesteen säiliö eli patruuna käy aloituspakkauksen mukana yleensä valmiiksi täytettynä, vain kun E-neste patruunan pidä sisällään käy vähiin tai päättyy täsyin joutuu teidän täyttää tämä uudelleen. Kaksi 600 mAh normaaliakkua kestivät elossa muutaman n. 30 päivää, ehkä lähes tän puoli vuotta, minkä on puolet tästä, mikä näiden laskennallisesti olisi pitänyt kestää.

Sähkötupakka sekä tupakoinnin lopettaminen

eli saat tosiaan käyttää laitetta pidä sisällään eli ei tarvitse kulkea ulos räntäsateeseen! Noi laitteet on nykyään kaiken lisäksi melko edullisia eikä sisältökään paljon maksa.