Glucomannan kuidut

Glucomannan onkin toista maata. Se kuulemma laihduttaa tutkitusti. Alkukesällä 2012 levisi julkisuuteen pitkään odotettu tieto: EU:n elintarvikeviranomainen on vahvistanut glucomannan-kuitua koskevat terveysväittämät.

Sen päästä kun EU:n parlamentti hyväksyi tän, on glucomannan-kuitua saanut markkinoida kahdella tärkeällä terveysväittämällä. Ensinnäkin glucomannan-kuitu jelppii laihtumaan, kun glucomannan-kuitua sisältävä laihdutusvalmiste yhdistetään niukkanergiseen ruokavalioon.

Kyse ei siis oo mistään ihmevalmisteesta. Glucomannanin teho perustuu siihen, niin että kaloriton kuitu laajenee vatsassa tilavuudeltaan huomattavasti alkuperäistä laajemmaksi.

Kun laihduttaja nauttii glucomannan-kapselin puolisen tuntia ennen ateriaa, tuntee hän olonsa tavallista nopeammin kylläiseksi. Glucomannan-kuitu täyttää vatsaa, eivätkä laihduttaja sen takia ahmi ruokaa yhtä merkittävästi kuin ennen.

Glucomannanin teho on paras, jahka se yhdistetään vähäenergiseen dieettiin. Glucomannankaan ei tehoa, jospa täytät vatsasi sokerilla ja rasvalla. Toinen glucomannan-kuidun osalta hyväksytty terveysväite koskee kolesterolia: Glucomannan laskee haitallisen LDL-kolesterolin määrää.

Sen sijasta glucomannan ei vaikuta ns. hyvän HDL-kolesterolin määrään. Näiden kahden virallisesti hyväksytyn terveysväitteen myös tutkijat ovat esittäneet glucomannanilla olevan toisiakin hyötyjä. Sen on arveltu alentavan verenpainetta ja auttavan diabeteksessa.

Lisäksi glucomannan toisten kuitujen tavalla jelppii ummetukseen. Koska glucomannan lieventää laihtumista, on siitä epäsuorasti monenlaista apua terveydentilan paranemisen kannalta.

Glucomannan

Glucomannan-kuidun terveysvaikutukset. Ylipainon ja sydän- sekä verisuonitautien kanssa kamppaileville länsimaalaisille glucomannan lupaa paljon. Ensinnäkin tieteellisissä tutkimuksissa on vahvistettu, jotta glucomannan jelppii alentamaan veren ns. huonon kolesterolin määrää. Glucomannan todellakin tehoaa. Sen vuoksi EU:n alueella tätä ihmekuitua sisältistä laihdutusvalmisteista onkin tulossa todella suosittuja. Glucomannan pitää sisällään glucomannan-kuitua. Glucomannantekevät laihdutuskuuristasi vahvasti perinteistä dieettiä tehokkaamman. Kun otat vähäkalorisen dieetin tueksi Glucomannan-valmisteen, laihdut selvästi tavallista nopeammin ja helpommin. Laihdutusvalmisteiden markkinointi onkin viimeisen vuosina ollut villiä. Erityisesti verkossa markkinoidaan usein erilaisia laihdutusvalmisteita väittäen niillä olevan lääkkeenomaisia vaikutuksia.
Vahvaa tukea glucomannan-kuidun terveysväitteille. EFSA edellyttää varsin vahvaa tieteellistä näyttöä, niin että elintarvikkeen terveysväittämä hyväksytään. Nyt hyväksytyn päätöksen mukaisesti glucomannan helpottaa laihtumaan, kun se tukee vähäenergistä ruokavaliota. Kyse ei tosiaan oo ihmelääkkeestä, minkä sinällään saisi painon putoamaan — tämän sijaan kysymys onkin erinomaisesta tuesta, kun haluat laihtua aikaisempaa helpommin.