Sähkötupakka tulisi laillistaa

Halpojen vakiohintojen myös kaupalla onkin ollu kuluvan aikoina todella hurjia erikoistarjouksia. Lyhyesti, sähkötupakka onkin tupakka ilman sen negatiivisia puolia ja vaikutuksia. Sähkötupakasta sähkötupakka.eu/sahkotupakkaa-kaupoista kaivataan isompi määrä tutkimustietoa, sekä sitä on alkanut myös tulla. Yllä luetellut suosituimmat merkit on normaalisti hyväksi todettuja. Valitettavasti julkisuus ei ole aina ollu kovinkaan myönteistä, eivätkä tämän lisäksi reilua. Jos kerta meillä voi myydä nikotiinituotteita toisissa muodoissa sekä omaan käyttämiseen ostaminen on laillista ulkomailta, sikäli miksi onkin näin kummassa niitä ei saisi myydä nesteenä? Tässäpä muutamia asiallisia vinkkejä sellaisille mitkä yrittävät kuluttua syöpäkääryleistä eroon vain eivät tahdo muuttaa hyväksi koittuja tapoja joten rentouttavaa aamu tupruttelua, ruoka syöpäkäärylettä taikka sitten minkään muunkaan ihanan hetken jälkeen nautittavaa keuhkoihin menevää ihanaa nikotiinipitoista ilmaa.

Onko sähkötupakka turvallinen?

Tämäkin onkin vain itse kokeiltava ja todettava kumpi onkin lisää omaan mieleen. Useat e-savukkeeseen siirtyvä voi maku- sekä hajuaistin normaaliksi jo parissa viikossa. Tupakkalakia on kuluvan vuosina uudistettu tiuhaan. edellä mainittuun eGo-malliseen tupakkaan. Myöhemmin 510:stä suunniteltiin versio missä vanutäytteinen patruuna korvattiin tankkimallisella, täytteettömällä nestesäiliöllä.

: sähkötupakka.eu/sahkotupakkaa-kaupoist : >Sähkötupakka sekä evira, legenda säännöistä

Muka. Se koostuvat kolmesta pääosasta, joita ovatkin patteri, cartomizer ja höyrystäjä. Imaistessasi huomaat myös akun päässä olevan LED-valon syttyvän, luoden illuusion palavasta kessusta. Silti nikotiinipitoiset nesteet aiheuttavat riippuvuutta ja suosittelemme näitä vain vaihtoehtona perinteiselle tupakoinnille ja mahdollisena apukeinona tupakoinnin lopettamiselle. Tätä suositeltiin edistyneemmille höyrystelijöille.

Usein sähkötupakan ostaminen tapahtuu kuitenkin eri tasoissa, missä ensin sijoitetaan aloituspakkaukseen, jonka kuluttua listalle lisätään malli jos toinenkin. Mikäli nuoret, ennestään tupakoimattomat, alkavat käyttää sähkösavukkeita, luodaan uusi kanava houkutella uusia ihmisiä nikotiinikoukkuun, Hassi toteaa.

Sähkötupakka sekä kessuttelun lopettaminen

Itse olenkin käyttänyt sähkötupakkaa sisätiloissa kohta 12kk verran vailla minkäänlaisia haju- tai värjääntymishaittoja. Sisäänhengityksessä siitä erittyy nikotiinia ja aromikasta vesihöyryä, minkä saa aikaan saman nautinnollisen tuntuman kuten tavallinen rööki.

Sähkötupakka

Sähkötupakkaa ei sytytetä tulella, täten tämä ei tämän lisäksi savua. Mikäli jälleen haluat jotain persoonallisempaa niin valintasi on e-sikari (DSE-701, Joye301, RN-4062…) vai e-piippu (DSE-601, KR-608, Joye307…). Tässä koko sähkötupakan toiminnallisuus yksinkertaisuudessaan. Käytännössä markkinointi -ja mainontakielto tarkoittaa sitä, niin että sähkötupakkaa ei saa mainostaa lehdessä, radiossa, televisiossa, internetissä taikka missään muussakaan mediassa.

Sähkötupakkaa

Helmikuussa 2011 Tulli otti haltuun sähkötupakkatilauksen, minkä johti Suomen ensimmäiseen sähkötupakkaoikeudenkäyntiin. Tietysti paperia kannattaa täytyy alla mihin nikotiinimehut pääsevät valumaan. Tupakanpolton saattaa lopettaa monella tavalla, joku voi lopettamaan vailla mitään apukeinoja, voit jauhaa nikotiinipurkkaa, leikkiä laastareilla taikka testata vahvempaa lääkitystä (Zyban, Champix). 10-20 euroa per 30ml, josta riittää monesti jopa kuukausiksi nestettä.

Sähkötupakka vaaraksi keuhkoille

Ongelma on nykyään sama kuten piikkihuumeiden käyttäjillä, silti korvaushoidossa voi samaa tavaraa niin ’nousut’ jäävät saamatta. Eli mitään sekunnin mittaisia rykäisyjä ei kannata ottaa. Sähkötupakan keksi vuonna 2003 kiinalainen Hon Lik, minkä perusti keksintönsä ympärille yrityksen ja alkoi valmistamaan tätä uutta korviketta röökille. Omalla kohdallani ainut toimiva keino käsitettiin olevan sähkötupakka, tosin mitään lääkekuuria en ees lähtenyt kokeilemaan toisten kokemuksia luettuani.

On puhuttu mm. Jotkut sähkötupakkamallit jäljittelevät ulkonäöltään totaalisen perinteistä tupakkaa ja näitä on ikävä kuvitella miksikään muuksi. Jos kerran tupakointi kustantaa valtiolle joten meille veronmaksajille vuosittain yli miljardin, sikäli miten saattaa olla sähkötupakka saa suoran tuomion? Sähkötupakkaan ei oo ketkään ikinä kuollut ja sähkötupakan vaikutuksesta usea ihminen onkin pystynyt lopettamaan tupakan polton kerralla ja pysyvästi.

Nikotiiniton sähkötupakka

Sytytystä lukuunottamatta käytetään kuten klassista savuketta. Se on koko tuotteen toiminnallisuus noin yksinkertaistettuna, eivätkä tästä monesti tämän enempää tarvitsekaan tietää. Sähkötupakkatuotteiden rinnastaminen lääketuotteisiin olisi pakottanut nykyiset laitteiden myyjät raskaaseen luparuljanssiin. Hänen mukaansa kielto voitaisiin toteuttaa samalla tavoin kuin nuuskan kielto aikoinaan eli lisäämällä lakiin sitä koskeva säännös.

Sähkötupakka hyväksi terveydelle

DSE-901 ja DSE-801 jotka olivat aikoinaan hyvinkin suosittuja peruslaitteita mutta vieläkään ominaisuudet eivät enää riitä kilpailemaan uusien tuotteiden kanssa. Isot tupakkayhtiöt ovat jo lähteneet mukaan sähkötupakan valmistukseen.

Sähkötupakka – Elektroninen savuke

Nicorette ja Nicotinell todella agressiivisesti sekä näkyvästi mainostavat. Minulle on tultu eräässä ravintolassa kertomaan, niin että muutoin voisit käyttää sähkötupakkaa, vaan se saattaisi aiheuttaa kysymyksiä toisissa asiakkaissa. Jotkin myyjät sallivat myöskin tälle ajalle toimintatakuun. Sähkötupakka / www.sähkötupakka.eu/sahkotupakka-netissa / kaupataan melkein aina aloituspaketteina. Monet ovatkin myös lopettaneet tupakoinnin sekä päässeet nikotiinista eroon käyttämällä nikotiinittomia cartomizereita sähkötupakassaan, tällöin jäljelle tosiaan tipu pelkkä tapa.

Netistä onkin silti täysin laillista tilata sähkötupakoita ja nikotiinia sisällään pitäviä cartomizereita ETA-alueen sisältä tietyin rajoituksin. Tuotteen voimakkuus onkin tärkeä homma, vaan aivan yhtä tärkeää on laitteen aromi ja mistä keksintö on tuotettu. Lavatubeen sopivat 18650 standardiakut sekä niille sopivat akkurungot vailla jännitteensäätöä ovat jopa saman hintaisia, täten Lavatubessa jännitteen säätö onkin lähes ilmainen ominaisuus.

Miksi uutiset julkaisevat ainoastaan sähkötupakasta huonoja uutisia? Esimerkiksi kun syöt purkillisen säilyketonnikalaa saat kehoosi aineita mitkä on potentiaalisesti huomattavasti haitallisempia terveydellesi kuten e-savukkeen vesihöyrystä saatavat kemikaalit. Yhtiö sai ensimmäisen kansainvälisen patentin tuotteelle vuonna 2007. Palopäällikön mukaisesti uhri käsitettiin olevan käyttäny sähkötupakkaa apuna kessusta vieroittautumisessa. Toisessa kanteessa käsiteltiin Pohjois-Rhine-Westphalian terveysministeriön 16.12.2011 julkaisemaa lehdistötiedotetta, jossa varoitettiin kauppiaita myymästä nikotiinia sisältäviä nesteitä rangaistuksen uhalla, ellei niitä oo lääkehyväksytty.

Sähkötupakka kiinnostaa

Sähkötupakka ei pidä sisällään röökin tavoin tuhansia myrkyllisiä aineyhdisteitä.
Sähkötupakka ei sisällä savuketta, tupakka korvataan liuoksella jonka muutetaan höyryksi lämmittämällä.
Sähkötupakka ei tuota hajuhaittoja ympäristölle.
Sähkötupakka ei altista toisia passiiviselle tupakoinnille.

Sähkötupakka onkin tämän tovin ilmiö ja juttu. Sähkötupakka on suosittu silloin se on uusi ja jännittävä tapa polttaa “tupakkaa”. Ja kyllä varmemmin monet tupakoitsijat ovat kaivaneet kokeilla vaihtoehtoa, mikä onkin paljon edullisempi ja terveellisempi.

Sähkötupakka ei sisällä tupakan tavalla haitallisia aineita, mutta ei ole täysin tiedossa mitä kaikkea sähkötupakasta erittyy vesihöyryn messissä. Tosin sähkötupakkaa voikin tilata nikotiinilla höystettynä, tällöin tämä tietenkin addiktoi sillä joissa tupakkakin. Monet ovat päässeet tupakoinnista eroon sähkötupakan avustuksella. Kokemukset myöskin kertovat niin että useat korsteeneista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa. Tässäpä muutamia asiallisia vinkkejä sellaisille jotka yrittävät jälkeen kessusta eroon vain eivät halua muuttaa hyväksi koittuja tapoja elikkä rentouttavaa aamu tupruttelua, ruoka kessua vai silloinkaan minkään muunkaan ihanan tovin jälkeen nautittavaa keuhkoihin menevää ihanaa nikotiini pitoista ilmaa. Sähkötupakka onkin ratkaisu ongelmiisi, et tarvitse muuta kuten itsekin tuotteen mikä voi kätevästi ostaa netistä suoraan koti ovelle, silloin tarvitsee sähköä niin että saat ladata tuotteen akun ja toki tarvitset tän mitä höyrytellään sekä se onkin nimeltänsä e-neste.

 

Valvira ja sähkötupakka

Valvira tulkitsee sähkötupakan tupakan jäljitelmäksi, eli sähkötupakan markkinointi ja mainostaminen on kiellettyä. Käytännössä markkinointi -ja mainontakielto tarkoittaa tätä, niin että sähkötupakkaa ei voi mainostaa lehdessä, radiossa, televisiossa, netissä tai missään muussakaan mediassa. Verkkokaupoissa mainontakielto tarkoittaa sitä, jotta tuotetiedot, tuotekuvat sekä tuotekuvaukset on piilotettava. Asiakas voi halutessaan tilata maapostin läpi (sähköpostin avulla tilaaminen on kiellettyä) kauppiaalta katalogin verkkokaupan tuotevalikoimasta.
Sähkösavukkeista puhutaan monesti myös nimityksellä sähkötupakka, e-savuke taikka elektroninen savuke. Ilmiö on markkinoilla nykyään huomattavan nykyaikainen, mutta tämä on saavuttanut heti verrattain merkittävän suosion etenkin muiden kerholaisten keskuudessa. Tuotetta ei loppujen lopuksi mainosteta millään tavalla tupakoitsemisen vähentämiseen hyödyllisenä asiana, vain tämän terveydelliset vaikutukset normaaliin tupakkaan ovat silti huomattavia. Tupakoinnin lopettaminen on sähkötupakan ansiosta entistä helpompaa, siinä purkan ja laastareiden sijaan se ei poista varsinaista “polttamisen” nautintoa, vai sosiaalisia merkityksiä muiden kerholaisten keskuudessa.

Sähkötupakoita rakennetaan enimmäkseen kiinassa, ja myydään eteenpäin Amerikkalaisten yrityksien avustuksella. kotimaassa eräs sähkötupakoiden myyjä juuri nyt on greensmoke.fi, vaan sähkötupakat laitteina ovatkin nykyään melkoisen harmaalla alueella mitä lainsäädäntöön käy. Sähkötupakoiden käyttäminen onkin suomessa täysin laillista, kuten myös näiden tilaaminen ETA-alueelta, vaan jälleenmyyjien kannalta sähkötupakoiden markkinointi vaikuttaisi edelleen olevan hankalaa.
Toimiiko tämä todellisen savukkeen tavoin?

Kyllä sekä ei, vaan kokeilemalla niihin harvoin käy pettymäänkään. Sähkötupakka aiheuttaa sakeaa vesihöyryä, minkä osoittaa kovin merkittävästi normaalilta savulta, sisältämättä kuitenkaan ihmiselle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Sähkötupakan e-nestettä on mahdollista saada peinteisen savukkeen, mentholin, sikarin taikka piipun makuisena, mutta varsinaisen savukkeen tunnelman tämä vaikka lisätty nikotiini.

Sähkötupakka vaarat

Sähkötupakka ei sisällä vaarallisia aineita ja se tulee käyttäjälleen huomattavasti edullisemmaksi kuin klassinen savuke. sähkötupakkatta ei sytytetä, joten tämä ei tämän lisäksi aiheuta savua, tuhkaa taikka tumppeja. Se koostuvat kolmesta pääosasta, mitä ovatkin patteri, nestepatruuna sekä höyrystäjä. Akku antaa sähkösavukkele virtaa. Savukkeen pidä sisällään on pieni cartomizer, jonka pitää sisällään vettä, aromeita sekä nikotiinia. Kun imet sähkötupakkatta, nestepatruunan vesi höyrystyy ja muodostaa täyteläistä vesihöyryä, mikä mieltää tupakan savua.

Sähkötupakka saa aikaan todellisen polttamisen fiiliksen. Vaikka se onkin sähköinen härpäke, onkin se suunniteltu mahdollisimman kevyeksi. sähkötupakka emuloi ulkomuodoltaan sekä väriltään röökiä. Sen päässä onkin pieni LED-valo, mikä markkeeraa savukkeen tulipäätä. Valo syttyy aina jahka sähkötupakkatta imutetaan. Mikäli haluat kokeilla jotain aivan muuta, löytyy sähköistä kessua myöskin eri väreissä ja malleissa. Vai miltä kuulostaisi tyylikäs metallinen tai tyttömäisen pinkki sähkötupakka?

Sähkötupakan täyttönesteen ainoa myrkky on nikotiini, mikä onkin välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Nikotiini ei ole sittenkään todistetusti tappanut ketään. Se tottakai nostaa verenpainetta ja alentaa yleistä terveydentilaa mutta onkin höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään ja arsenikkiin. Voidaan toisin sanoen huoletta sanoa, jotta sähkötupakan haitat on vaan muutaman prosentin luokkaa normaaliin tupakointiin verrattuna.
Maailman terveysjärjestö WHO sekä Yhdysvaltain ruoka- sekä lääketurvallisuusvirasto FDA varoittavat sähkötupakoista, sillä näiden tehosta röökistä eroon pääsyssä ei ole tieteellistä näyttöä.

Pellaksen mielestä sähkötupakan nikotiiniliuokset joutuu voi valvonnan piiriin, jotta laitteen turvallinen käyttäminen olisi mahdollista.

– Tänään nikotiinipatruunoiden käyttäjä ottaa riskin, että markkinoilla onkin monen laatuisia tuotteita.
Sähkötupakka onkin laite mikä imitoi röökiä ja mikä tuella voit joutuu jokainen tupakoinnin plussa puolet vaan kuluttua irti lähes kaikista tupakoinnin aiheuttamista terveydellisistä riskeistä. Sähkötupakka näköisversioi muotoilultaan paljolti tupakkaa, ja tämän käyttäminen vaikuttaa sähkötupakasta riippuen savukkeiden, piipun vai sikarin polttolta, vaan se ei tuota samoja terveysriskejä kuten vanhanaikaiset Tupakka.