Sähkötupakkaa

Ajan kuluessa, monien latauskertojen kuluttua patteri vähenee käyttökelvottomaksi kuten kaikkien muidenkin akuilla toimivien tuotteiden. Laitteen koossa joutuu tässäpä jo vähän antamaan periksi, eGoa ei pysty enää millään sekoittamaan oikeaan savuketta. Tupakkajäljitelmän ja savukkeiden vastikkeiden maahantuonti ei tupakkalain nojalla ole kielletty, eikä niitä koske tupakkalain mukaiset myyntirajoitteet. Tavallisen röökin korvikkeena e-savuketta käyttävälle tuntuma mikä syntyy suussa ja kurkussa höyryä sisäänvedettäessä onkin myöskin tärkeä.

( www.xn--shktupakka-q5a2t.eu/sahkotupakka-turvallisuus)
Sähkötupakka koostuvat normaalisti kolmesta osasta; suukappaleesta, atomisaattorista sekä akusta. Nesteet voivat olla sekoitettu keskenään joissa suhteessa tahansa. E-neste onkin sähkötupakan varsinainen tupakanpuru, jonka sisältää ja maun jotta nikotiinin tarvittaessa. Onko todellakin niin, jotta sähkötupakka on valtiovallan täten lainsäätäjien sekä terveysviranomaisten mielestä vaarillisempaa kuin tavallinen tupakointi? Vai voisiko kysymys olla eturistiriidasta valtion verotulojen alentumisen pelossa? Tupakointi ruokkii Suomen valtion budjettia kuitenkin vuositasolla.

Poistaako sähkötupakka perinteisen kessun?

Tosin sähkötupakkaa voi ostaa nikotiinilla höystettynä, tällöin se tottakai addiktoi silloin missä tupakkakin. Mikäli keskityt vaan yhteen malliin sekä hankit ainoastaan välttämättömät tarvikkeet niin hinta onkin varmasti tupakoimista edullisempi.

Sähkötupakka liike saitit

Irroita patruuna mutta älä akkua. Sekä Yhdysvaltain lääkeviranomainen FDA niin että Maailman terveysjärjestö WHO on ilmaisseet huolensa tästä, niin että sähkösavukkeet saattavat houkutella nuoria käyttäjiä sekä saattavat johtaa kokeiluihin myös tupakkatuotteiden osalta. www.sähkötupakka.eu/sahkotupakka-turvallisuus . Sähkötupakan keskimmäinen lohko on nimeltänsä atomisoija täten porukan kielellä atomisoija.

Sähkötupakka täytyy laillistaa

Jostain syystä jopa jokainen normaalin savukkeen paksuiset akut ovat automaattisia. Riippuvuutta aiheuttavista aineista se saattaa pitää sisällään vaan nikotiinia, mikä lohko on säädeltävissä. Nikotiini nostaa verenpainetta, rasittaa sydäntä ja alentaa yleistä terveydentilaa mutta ei ole keuhkoahtauman sekä keuhkosyövän aiheuttaja.

Tunnetuin vekotin siinä oli Provari, jolla oli hintaa melkein 200 Euroa. Sähkötupakkaa voit toisin sanoen käyttää huoletta esimerkiksi sängyssä makoillessa vailla huolta nukahtamisesta sekä tulipalosta.

Sähkötupakka jopa 80% halvempi

Käytössä sähkötupakka käy lähes 80%:a halvemmaksi kuten perinteinen tupakka (laskettu niin, että tupakoija tupakoida askin päivässä). Sähkötupakkaa voi käyttää melkein joissa tahansa. Uudelle sähköröökaajalle on varmemmin tärkeää myöskin tämä, että laitetta on iisi käyttää, eikä tän käytön opetteluun tartte käyttää paljoa aikaa.

Tästä syystä olemme valinneet tuotevalikoimaamme tuotteita joiden käyttämisen oppii kaikki, ensimmäisen käyttökerran kuluttua. Tulee muistaa, että sähkötupakkaa tulee verrata joka kerta suoraan tavallinen tupakkaan sekä siihen nähden sähkötupakka ei oo vaarallinen! Sähkötupakka ei tietenkään oo tämän lisäksi terveellinen, ainoastaan sen sisältämä nikotiini onkin myrkky minkä aiheuttaa verenpainetta, ja riippuvuutta.

Tämä sama myrkky löytyy silti myöskin kessusta sekä tulee muistaa, jotta tupakassa onkin myös n. 3000 muuta myrkkyä mistä yli 200 tuottaa tutkitusti syöpää. Sähkötupakka onkin vaihtoehto tupakoinnille. Sen pääperiaate onkin tämä, jotta tupakoija pystyy täytyy röökin hyvät puolet vain päästä samalla eroon tupakoinnin aiheuttamista haitoista.

Sähkötupakka näköisversioi olemukseltaan hyvin paljon todellista tupakkaa – tämä toimii ainoastaan sähköllä. Tämän lisäksi valo ilmoittaa myöskin erilaisista toiminnoista, kuten ylikuumenemisesta, akun vähenemisestä ja tän lataamisen edistymisestä. Akku antaa virtaa laitteelle, minkä menee suurelta osin atomisoijan lämmittämiselle. Atomisoija kuumentaa ampullia josta muodostuu hengitettävä vesihöyry.

Sähkötupakka pitää sisällään elektroniikkaa

Sähkötupakka pitää sisällään vastaavaa elektroniikkaa kuin kaikki muutkin sähkölaitteet eikä nestemäistä materiaalia saisi valua mihinkään muualle kuten joihin tätä on tarkoitettu laitettavaksi. Näinpä vähänkään vuotavaa nestepatruunaa ei täytyisi tupakkaan asentaa vain vaihtaa suosiolla uusi. Olipa puhdistustapa mikä ainoastaan, homma kandee aloittaa pyyhkimällä vaikka talouspaperilla atomisaattorin ja akun väliset kierteet.

Itse rullailen paperista yhden kulman puikoksi sormien välissä joka kuluttua paperilla voi pyyhittyä myös sisäpintoja. Voimaa pyyhkimiseen ei kannata nimenomaan käyttää, vaan ennemmin jättää paperin kuitenkin hetkeksi paikalleen jolloin sille kohtalolle edes jää enemmän aikaa imuttaa liuosta itseensä. Nikotiinineste on vähän isompi määrä siirappimaista kuin vesi, täten tämä ei imeydy täysin yhtä vahvasti paperiinkaan.

Talouspaperia käytettäessä kandee kuitenkin varoa ettei paperista tosiaan tipu mitään pieniäkään paloja atomisaattorin sisään, mitkä voisivat haitata käyttöä. Helppo ja passiivinen puhdistustapa on irrottaa atomisaattori röökistä ja jättää tämä muutamaksi tunniksi akun puoleinen pää ylöspäin talouspaperin päälle. Ylimääräinen liuos valuu itsekseen atomisaattorista ulos esimerkiksi yön aikana.

Tapa ei oo kenties tämä tehokkain, vain onkin saletimmin avuksi ja ainakin parempi kuten ei mitään. Tämä puhdistus onkin niin helppo tehdä, jotta ei oo huonompi idea ottaa tavaksi vaikka jonka ilta jättää atomisaattori paperin päälle valumaan. Atomisaattorin voikin puhdistaa myös puhaltamalla varovasti akkupäästä sisään. Tällöin atomisaattorista tulee pihalle kaikki sinne jäänyt aine.

Tietysti paperia kannattaa pitää alla mihin nikotiinimehut pääsevät valumaan. Muutaman puhalluksen jälkeen on hyvä taputella atomisaattoria silti talouspaperia vasten, tämä tehostaa liuoksen valumista ulos. Itse suosin manuaalista, siinä kun saa vähän ”esilämmitettyä” kessua aikaisemmin imaisua. Myös automaattisella tämä pykee vaan koen itsekin sen helpommaksi nappikäytöllä.

Sähkötupakka kiinnostaa

Sähkötupakka ei pidä sisällään röökin tavoin tuhansia myrkyllisiä aineyhdisteitä.
Sähkötupakka ei sisällä savuketta, tupakka korvataan liuoksella jonka muutetaan höyryksi lämmittämällä.
Sähkötupakka ei tuota hajuhaittoja ympäristölle.
Sähkötupakka ei altista toisia passiiviselle tupakoinnille.

Sähkötupakka onkin tämän tovin ilmiö ja juttu. Sähkötupakka on suosittu silloin se on uusi ja jännittävä tapa polttaa “tupakkaa”. Ja kyllä varmemmin monet tupakoitsijat ovat kaivaneet kokeilla vaihtoehtoa, mikä onkin paljon edullisempi ja terveellisempi.

Sähkötupakka ei sisällä tupakan tavalla haitallisia aineita, mutta ei ole täysin tiedossa mitä kaikkea sähkötupakasta erittyy vesihöyryn messissä. Tosin sähkötupakkaa voikin tilata nikotiinilla höystettynä, tällöin tämä tietenkin addiktoi sillä joissa tupakkakin. Monet ovat päässeet tupakoinnista eroon sähkötupakan avustuksella. Kokemukset myöskin kertovat niin että useat korsteeneista eivät enää vaihtaisi takaisin tupakkaan testattuaan sähkötupakkaa. Tässäpä muutamia asiallisia vinkkejä sellaisille jotka yrittävät jälkeen kessusta eroon vain eivät halua muuttaa hyväksi koittuja tapoja elikkä rentouttavaa aamu tupruttelua, ruoka kessua vai silloinkaan minkään muunkaan ihanan tovin jälkeen nautittavaa keuhkoihin menevää ihanaa nikotiini pitoista ilmaa. Sähkötupakka onkin ratkaisu ongelmiisi, et tarvitse muuta kuten itsekin tuotteen mikä voi kätevästi ostaa netistä suoraan koti ovelle, silloin tarvitsee sähköä niin että saat ladata tuotteen akun ja toki tarvitset tän mitä höyrytellään sekä se onkin nimeltänsä e-neste.

 

Valvira ja sähkötupakka

Valvira tulkitsee sähkötupakan tupakan jäljitelmäksi, eli sähkötupakan markkinointi ja mainostaminen on kiellettyä. Käytännössä markkinointi -ja mainontakielto tarkoittaa tätä, niin että sähkötupakkaa ei voi mainostaa lehdessä, radiossa, televisiossa, netissä tai missään muussakaan mediassa. Verkkokaupoissa mainontakielto tarkoittaa sitä, jotta tuotetiedot, tuotekuvat sekä tuotekuvaukset on piilotettava. Asiakas voi halutessaan tilata maapostin läpi (sähköpostin avulla tilaaminen on kiellettyä) kauppiaalta katalogin verkkokaupan tuotevalikoimasta.
Sähkösavukkeista puhutaan monesti myös nimityksellä sähkötupakka, e-savuke taikka elektroninen savuke. Ilmiö on markkinoilla nykyään huomattavan nykyaikainen, mutta tämä on saavuttanut heti verrattain merkittävän suosion etenkin muiden kerholaisten keskuudessa. Tuotetta ei loppujen lopuksi mainosteta millään tavalla tupakoitsemisen vähentämiseen hyödyllisenä asiana, vain tämän terveydelliset vaikutukset normaaliin tupakkaan ovat silti huomattavia. Tupakoinnin lopettaminen on sähkötupakan ansiosta entistä helpompaa, siinä purkan ja laastareiden sijaan se ei poista varsinaista “polttamisen” nautintoa, vai sosiaalisia merkityksiä muiden kerholaisten keskuudessa.

Sähkötupakoita rakennetaan enimmäkseen kiinassa, ja myydään eteenpäin Amerikkalaisten yrityksien avustuksella. kotimaassa eräs sähkötupakoiden myyjä juuri nyt on greensmoke.fi, vaan sähkötupakat laitteina ovatkin nykyään melkoisen harmaalla alueella mitä lainsäädäntöön käy. Sähkötupakoiden käyttäminen onkin suomessa täysin laillista, kuten myös näiden tilaaminen ETA-alueelta, vaan jälleenmyyjien kannalta sähkötupakoiden markkinointi vaikuttaisi edelleen olevan hankalaa.
Toimiiko tämä todellisen savukkeen tavoin?

Kyllä sekä ei, vaan kokeilemalla niihin harvoin käy pettymäänkään. Sähkötupakka aiheuttaa sakeaa vesihöyryä, minkä osoittaa kovin merkittävästi normaalilta savulta, sisältämättä kuitenkaan ihmiselle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Sähkötupakan e-nestettä on mahdollista saada peinteisen savukkeen, mentholin, sikarin taikka piipun makuisena, mutta varsinaisen savukkeen tunnelman tämä vaikka lisätty nikotiini.

Sähkötupakka vaarat

Sähkötupakka ei sisällä vaarallisia aineita ja se tulee käyttäjälleen huomattavasti edullisemmaksi kuin klassinen savuke. sähkötupakkatta ei sytytetä, joten tämä ei tämän lisäksi aiheuta savua, tuhkaa taikka tumppeja. Se koostuvat kolmesta pääosasta, mitä ovatkin patteri, nestepatruuna sekä höyrystäjä. Akku antaa sähkösavukkele virtaa. Savukkeen pidä sisällään on pieni cartomizer, jonka pitää sisällään vettä, aromeita sekä nikotiinia. Kun imet sähkötupakkatta, nestepatruunan vesi höyrystyy ja muodostaa täyteläistä vesihöyryä, mikä mieltää tupakan savua.

Sähkötupakka saa aikaan todellisen polttamisen fiiliksen. Vaikka se onkin sähköinen härpäke, onkin se suunniteltu mahdollisimman kevyeksi. sähkötupakka emuloi ulkomuodoltaan sekä väriltään röökiä. Sen päässä onkin pieni LED-valo, mikä markkeeraa savukkeen tulipäätä. Valo syttyy aina jahka sähkötupakkatta imutetaan. Mikäli haluat kokeilla jotain aivan muuta, löytyy sähköistä kessua myöskin eri väreissä ja malleissa. Vai miltä kuulostaisi tyylikäs metallinen tai tyttömäisen pinkki sähkötupakka?

Sähkötupakan täyttönesteen ainoa myrkky on nikotiini, mikä onkin välttämätön ainesosa nikotiiniriippuvuuden tyydyttämiseksi. Nikotiini ei ole sittenkään todistetusti tappanut ketään. Se tottakai nostaa verenpainetta ja alentaa yleistä terveydentilaa mutta onkin höyhensarjalainen verrattuna rikkiin, häkään ja arsenikkiin. Voidaan toisin sanoen huoletta sanoa, jotta sähkötupakan haitat on vaan muutaman prosentin luokkaa normaaliin tupakointiin verrattuna.
Maailman terveysjärjestö WHO sekä Yhdysvaltain ruoka- sekä lääketurvallisuusvirasto FDA varoittavat sähkötupakoista, sillä näiden tehosta röökistä eroon pääsyssä ei ole tieteellistä näyttöä.

Pellaksen mielestä sähkötupakan nikotiiniliuokset joutuu voi valvonnan piiriin, jotta laitteen turvallinen käyttäminen olisi mahdollista.

– Tänään nikotiinipatruunoiden käyttäjä ottaa riskin, että markkinoilla onkin monen laatuisia tuotteita.
Sähkötupakka onkin laite mikä imitoi röökiä ja mikä tuella voit joutuu jokainen tupakoinnin plussa puolet vaan kuluttua irti lähes kaikista tupakoinnin aiheuttamista terveydellisistä riskeistä. Sähkötupakka näköisversioi muotoilultaan paljolti tupakkaa, ja tämän käyttäminen vaikuttaa sähkötupakasta riippuen savukkeiden, piipun vai sikarin polttolta, vaan se ei tuota samoja terveysriskejä kuten vanhanaikaiset Tupakka.