Sulkapallo on kotoisin Kauko-Idästä

Vanhan kuluneen gripin päälle pystyy kääriä uuden päällysteen. Miten palloja on hyvä säilyttää? Aitosulkaiset pallot säilyvät parhaimmin auringonvalolta suojattuna kosteassa sekä viileässä tilassa. Sulkapallo onkin kotoisin Kauko-Idästä ja siellä edelleenkin arvostettu ja laajalti harrastettu laji. Jänteiden kireys kilpapelaajilla vaihtelee näin 10 kilogrammasta huippupelaajien yleensä yli 15 kilogrammaan. Pallon nopeus testataan pelipaikalla lyömällä takarajan kohdalta täysivauhtinen yläviistoon suuntautuva lyönti.

Sulkapallossa on varmaan myös riskejä.

Tan Boon Heong onkin parinsa kanssa nelinpelin maailmanlistalla kuudentena. Tuo rikkinäinen mailasi korjattavaksi. Tyypillisesti asiaan vihkiytyneet Suomessa pelaavat hieman liian hitailla palloilla. Nopeus onkin merkittyväriä vastaavalla nauhalla muovipallon nupin yläosaan. Nautin onnistuneista sulkapallolyönneistä. Testimenetelmät ovat kehittyneet, ja mailojen rakenteissa on tapahtunut muutosta. Mailan varren päällysnauha joten ’grippi’ on kulutustavaraa.

Lajiharjoitteista on helppo tehdä fyysisesti vaativia. Nelinpelissä liikkuminen onkin vähäisempää, että pelaajat voivat täytyy kenttää paremmin hallussaan. Maailman nopeimman urheilulajin tittelistä onkin käyty vuosikymmeniä kamppailua, ja sulkapallo näyttää ottaneen muista niskalenkin. Mailaa kandee joutuu höllästi kädessä ja kuitenkin pyöritellä.

Vuosia kestäneessä seurannassa useat seurat on tulleet siihen tulokseen, että Master 1/2 tulee kaikista palloista edullisimmaksi parhaimman kestävyyden takia. kyynärpää kipeytyy. Vertailun vuoksi esim. Harrastajille sopivia mailoja voi noin 20-100 dollarin hintaan. Taitaa olla sikäli jotta jahka onkin hyvät toimivat jalat sekä hyvät kengät niin tuon mailan kanssa selviää joka kerta.

Kehittyminen vaatii myös lajin ulkopuolista yleis- ja lihaskuntotreeniä. Kyseessä käsitettiin olevan kaikkien aikojen kovin lyönti, sulkapallon vauhti oli 493 kilometriä tunnissa. Toinen tärkeä tapahtuma oli Barcelonan olympiakisat; sulkapallo käsitettiin olevan ensi kertaa virallisena lajina ja jo siinä oli messissä 2 suomalaista sulkapalloilijaa, Pontus Jäntti ja Robert Liljequist. Sulkapallo on mailapeli, mitä pelaa vastakkain 2 pelaajaa (kaksinpeli) vai 2 paria (nelinpeli).

Sulkapallo on kiva kuntopeli ja sopii kaikille!

Perinteisten kansatautien ennalta ehkäisyyn sulkapallo on myös erinomainen liikuntamuoto. Toinen tärkeä tapahtuma käsitettiin olevan Barcelonan olympiakisat; sulkapallo käsitettiin olevan ensi kertaa virallisena lajina sekä jo sillä käsitettiin olevan messissä kaksi ihmistä sulkapalloilijaa, Pontus Jäntti ja Robert Liljequist.
Sulkapallo voi lähteä liikkeelle hyvin vahvasti vai erittäin vähitellen, elikkä pelaaminen muuttuu koko ajan iskujen voimakkuuden ja kulman mukaisesti. Sulkapallo onkin kotoisin Kauko-Idästä sekä siellä edelleenkin arvostettu sekä laajasti harrastettu laji. Isohko hintahaitari aitosulkais-ten pallojen osalta selittyy kustannuseroista materiaa-livalinnoissa sekä laadunvarmistukseen käytettävästätyömäärästä. Toisaalta olen myös aika lailla aloittelija sulkapallossa, minkä onkin mielestäni vaan hyvä homma.

Sulkapallossa on tietysti myös harminsa.

Puristaminen käy sitten lyöntien aikana. Alusta on parhaimmillaan joko varsinkin lajia varten tuotettu muovimatto taikka hyvä joustoparketti. Tästä asiasta onkin virheellistä informaatiota liikkeellä, mutta totuus onkin, niin että pakastin on reippaan kuiva mesta, ja jäätyessään sulkien rakenne muuttuu heikommaksi. Gripit maksavat tavallisesti 2-4 euroa/kpl. Taitaa olla niin jotta kun onkin hyvät toimivat jalat sekä hyvät kengät sikäli tuon mailan kanssa selviää joka kerta.

Säännöt tuntevat myös täsyin taikka osittain keinoaineista valmistetut pallot. Suomessakäytetään ylivoimaisesti vahviten nopeus-luokkia 77 ja 78.Miten pallon nopeusvoidaan testata?Pallon nopeus testataan lyömällä pallo sulkapallokentän takarajan yläpuolelta rennon napakasti yläviistoonnoin 30–40 asteen kulmassa. (Ikään kuten pakottaa nostamaan kuntoa.) Sulkapallon fyysinen rasittavuus ikääntyy mitä paremmaksi lajissa kehittyy.
Tämä onkin kulutustavaraa eivätkä uudessa mailassa ole välttämättä hyvin hyvää päällystettä. Tällä hetkellä tavallisin onkin luokittelu, mikä mukaisesti Suomeen tuodut pallot on nopeudeltaan 77 ja 78, joista jälkimmäinen on hieman nopeampi. Lajiharjoitteista onkin helppo tehdä fyysisesti vaativia. Lisäksimuovisen pallon lentorata on helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon.

Pidän kaikista yleisistä mailapeleistä (ja miksei muistakin), mutta sulkapallo on joka kerta erityisesti kiehtonut minua pelinä. Ota yhteyttä maahantuojiin saadaksesi lisätietoa. Tan Boon Heong on parinsa kanssa nelinpelin maailmanlistalla kuudentena. Pelitaitojen sekä lyöntivarmuuden kohentuessa useimmat pelaajat siirtyvät käyttämään aitosulkaista palloa sen parempien lento-ominaisuuksien vuoksi.

Intiassa peliä kutsuttiin nimellä Poona samannimisen intialaisen varuskuntakaupungin (nykyään Pune) mukaan. Alkuvuosien verkkainen kasvu kiihtyi huimasti Pontus Jäntin voitettua 1987 juniorien EM-kultaa.

Sulkapallotarvikkeiden nettikaupat

Onnistuneilla materiaali- sekä harjoitevalinnoilla saadaan haasteellisissakin opetusolosuhteissa aikaan innostava ja opettava sulkapallotunti. Intiassa peliä kutsuttiin nimellä Poona samannimisen intialaisen varuskuntakaupungin (nykyään Pune) mukaan. Nautin onnistuneista sulkapallolyönneistä.

Sulkapallossa on tottakai myös ilonsa.

Lentorata pitää laskea nopeasti ja miettiä siihen toimiva vastakeino ennen kuin sulkapallo on kohdalla. Sulkapallo lähti ennätyslyönnissä matkaan kovemmalla nopeudella kuten jota maailman nopeimmat junat liikennöivät. Ensimmäiset SM-kisat pelattiin jo vuonna 1955. Esteettisesti kiehtovaa. Vuosikausia kaverini kehuu vastahankkimaansa Princen mailaa jonka kyllä tuntuikin hyvältä eikä hintaa ollut hyvin hirveästi verrattuna eliittiluokkaan.

Vanhan kuluneen gripin päälle saattaa kääriä uuden päällysteen. Sulkapallo onkin todellinen koko perheen peli. Jos et ole selvillä jokaisesta lyöntinimikkeistä ja taktiikoista niin isket vaan palloa mutta kulmassa, että tämä menee verkon toiselle puolelle. Grippejä on saatavilla monenvärisinä ja eri materiaaleista valmistettuna. Tänään tavallisin on luokittelu, joka mukaisesti Suomeen tuodut pallot ovatkin nopeudeltaan 77 ja 78, mistä jälkimmäinen onkin hieman nopeampi.

Sulkapallo on hyödyllinen aikuisten peli.

Sulkapallo onkin peli joka rasittavuuden voikin säädellä itsekin. Chapman onkin palannut huipulle, mutta kuinka onkin käynyt jalkapallon epäviralliselle ennätysmiehelle Ronny Hebersonille, sulkapallotykille Tan Boon Heongille sekä lämärihirmu Rjazantseville? Ronnysta ei putkahtanut lähellekään maailman parasta, mutta ihan kohtalainen keskikenttämies vaikka.

Sulkapallo on hyvä kuntoharrastus ja sopii kaikille!

grippi. Sulkapallokentän pituus onkin 13,40 metriä, leveys kaksinpelissä 5,18 metriä sekä nelinpelissä 6,10 metriä. Hän edustaa berliiniläistä Herthaa Saksan Bundesliigassa. Jääkiekon mitattu nopeusennätys onkin KHL-pelaaja Aleksandr Rjazantsevilla, jonka lämäsi kuluvan vuonna tähdistöpelissä tutkaan 183,67 kilometriä tunnissa.