Sulkapallo on kiva kuntopeli ja sopii kaikille!

Perinteisten kansatautien ennalta ehkäisyyn sulkapallo on myös erinomainen liikuntamuoto. Toinen tärkeä tapahtuma käsitettiin olevan Barcelonan olympiakisat; sulkapallo käsitettiin olevan ensi kertaa virallisena lajina sekä jo sillä käsitettiin olevan messissä kaksi ihmistä sulkapalloilijaa, Pontus Jäntti ja Robert Liljequist.
Sulkapallo voi lähteä liikkeelle hyvin vahvasti vai erittäin vähitellen, elikkä pelaaminen muuttuu koko ajan iskujen voimakkuuden ja kulman mukaisesti. Sulkapallo onkin kotoisin Kauko-Idästä sekä siellä edelleenkin arvostettu sekä laajasti harrastettu laji. Isohko hintahaitari aitosulkais-ten pallojen osalta selittyy kustannuseroista materiaa-livalinnoissa sekä laadunvarmistukseen käytettävästätyömäärästä. Toisaalta olen myös aika lailla aloittelija sulkapallossa, minkä onkin mielestäni vaan hyvä homma.

Sulkapallossa on tietysti myös harminsa.

Puristaminen käy sitten lyöntien aikana. Alusta on parhaimmillaan joko varsinkin lajia varten tuotettu muovimatto taikka hyvä joustoparketti. Tästä asiasta onkin virheellistä informaatiota liikkeellä, mutta totuus onkin, niin että pakastin on reippaan kuiva mesta, ja jäätyessään sulkien rakenne muuttuu heikommaksi. Gripit maksavat tavallisesti 2-4 euroa/kpl. Taitaa olla niin jotta kun onkin hyvät toimivat jalat sekä hyvät kengät sikäli tuon mailan kanssa selviää joka kerta.

Säännöt tuntevat myös täsyin taikka osittain keinoaineista valmistetut pallot. Suomessakäytetään ylivoimaisesti vahviten nopeus-luokkia 77 ja 78.Miten pallon nopeusvoidaan testata?Pallon nopeus testataan lyömällä pallo sulkapallokentän takarajan yläpuolelta rennon napakasti yläviistoonnoin 30–40 asteen kulmassa. (Ikään kuten pakottaa nostamaan kuntoa.) Sulkapallon fyysinen rasittavuus ikääntyy mitä paremmaksi lajissa kehittyy.
Tämä onkin kulutustavaraa eivätkä uudessa mailassa ole välttämättä hyvin hyvää päällystettä. Tällä hetkellä tavallisin onkin luokittelu, mikä mukaisesti Suomeen tuodut pallot on nopeudeltaan 77 ja 78, joista jälkimmäinen on hieman nopeampi. Lajiharjoitteista onkin helppo tehdä fyysisesti vaativia. Lisäksimuovisen pallon lentorata on helpompi ”omaksua” kuin aitosulkaisen pallon.

Pidän kaikista yleisistä mailapeleistä (ja miksei muistakin), mutta sulkapallo on joka kerta erityisesti kiehtonut minua pelinä. Ota yhteyttä maahantuojiin saadaksesi lisätietoa. Tan Boon Heong on parinsa kanssa nelinpelin maailmanlistalla kuudentena. Pelitaitojen sekä lyöntivarmuuden kohentuessa useimmat pelaajat siirtyvät käyttämään aitosulkaista palloa sen parempien lento-ominaisuuksien vuoksi.

Intiassa peliä kutsuttiin nimellä Poona samannimisen intialaisen varuskuntakaupungin (nykyään Pune) mukaan. Alkuvuosien verkkainen kasvu kiihtyi huimasti Pontus Jäntin voitettua 1987 juniorien EM-kultaa.

Comments are disabled